Διακοπή της κυκλοφορίας στο Βόσπορο μετά από σύγκρουση πλοίων

wadi_alkarnak
Μια μικρή σύγκρουση μεταξύ δύο πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου προκάλεσε την διακοπή της κυκλοφορίας στο Στενό του Βοσπόρου στην Τουρκία, αναφέρει το Ρόιτερς επικαλούμενο πληροφορίες από το ναυτιλιακό πράκτορας GAC.

Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα στις 14:13 τοπική ώρα, όταν το μήκους 114 μέτρων πλοίο M/V Forward συγκρούστηκε με το μήκους 224 μέτρων πλοίο Wadi Alkarnak περίπου στη μέση των Στενών, μετά από μια βλάβη στο πηδάλιο διεύθυνσης.

Το ένα από τα πλοία είχε ήδη φύγει από το στενό, όταν η ναυτιλιακή κίνηση διεκόπη, σύμφωνα πάντα με τον GAC.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα από την σύγκρουση, ενώ μέχρι στιγμής η τουρκική ακτοφυλακή δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση κάποιας ανακοίνωσης.

Ο Βόσπορος είναι ένα από τους σημαντικότερους ναυτιλιακούς κόμβους παγκοσμίως για τη μεταφορά πετρελαίου, με πάνω από 3% της παγκόσμιας προσφοράς – κυρίως από τη Ρωσία και την Κασπία Θάλασσα – να διέρχεται από τη μήκους 17 μιλίων ναυτιλιακή λωρίδα που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο. Μέσω των Στενών διέρχονται επίσης μεγάλες ποσότητες σιταριού από τη Ρωσία και το Καζακστάν με προορισμό τις παγκόσμιες αγορές.

Διαβάστε ακόμα