Diana: Έκλεισε και δεύτερο Panamax σε καλή τιμή

diana_shipping_pontoporos_nautilia_

Η Diana Shipping εξασφάλισε άλλη μια σύμβαση ναύλωσης για ένα από τα νεότευκτα panamax που της παραδόθηκαν, αυτή τη φορά το φορτηγό πλοίο νοικιάστηκε στην εταιρεία Glencore.

Η ελληνική εταιρεία αναφέρει ότι το χωρητικότητας 77.500 dwt πλοίο “Αταλάντη” έχει κλειστεί για 11 με 14 μήνες στην τιμή των 13.500 δολαρίων ημερησίως.

Η τιμή θεωρείται ανταγωνιστική σε σχέση με τα 7300 δολάρια ημερησίως που μπορούν να βρεθούν στην αγορά spot αυτή την περίοδο.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι αναφέρουν αυξημένη δραστηριότητας από τη Νότια Αμερική τις τελευταίες μέρες, γεγονός που έχει αρχίσει να αποφέρει αρκετά κέρδη μετά από μια δύσκολη περίοδο.

Η Diana πλήρωσε 29 εκατομμύρια δολάρια για το πλοίο στο ναυπηγείο Jiangnan τον Μάρτιο του 2012 και είναι ένα από τα φορτηγά πλοία που καλύπτονται με δάνειο 30 εκατομμυρίων δολαρίων από τη CEXIM και την DnB.

Η Diana επιβεβαίωσε επίσης τις φήμες, ότι έκλεισε μια σύμβαση 11 με 14 μηνών για το χωρητικότητας 76,200 dwt Melia (κατασκευασμένο το 2005), με τη Rio Tinto.

Η εν λόγω συμφωνία, θα της αποφέρει 12.000 δολάρια ημερησίως.

Η Diana διαθέτει 38 εμπορικά πλοία μαζί με τα τρία νεοαποκτηθέντα πλοία.

Διαβάστε ακόμα