Διαψεύδει η Delta Tankers για την ρύπανση στη Βραζιλία

 

Σε πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων και των κατηγοριών σχετικά με την ρύπανση στη Βραζιλία προέβη η ναυτιλιακή εταιρεία Delta Tankers.

Η Delta Tankers με ανακοίνωση της αναφέρει ότι το υπό διαχείριση πλοίο της BOUBOULINA δεν έχει καμία σχέση με την ρύπανση στη Βραζιλία, και ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλήρη έρευνα έχοντας στη διάθεση της υλικό από αισθητήρες και κάμερες, τα οποία σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας όλα τα πλοία της διαθέτουν για λόγους ασφαλείας. Επίσης έχουν όλο το υλικό με τις δραστηριότητες του πλοίου, όπως η πορεία, η ταχύτητα, τα σταματήματα κτλ.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή στοιχείο ότι το πλοίο σταμάτησε και πραγματοποίησε οποιαδήποτε μετάγγιση φορτίου σε άλλο πλοίο (STS operation), θαλάσσια ρύπανση από οποιαδήποτε διαρροή, σταμάτημα ή απόκλιση από την πορεία του από της Βενεζουέλα με προορισμό το λιμάνι Melaka της Μαλαισίας.

Το υλικό αυτό είναι στη διάθεση των αρχών της Βραζιλίας εάν ζητηθεί, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρθηκε και στη 1 Νοεμβρίου, στην αρχική αναφορά της εταιρείας Delta tankers, το δεξαμενόπλοιο απέπλευσε στις 19 Ιουλίου 2019 από την Βενεζουέλα φορτωμένο με προορισμό το λιμάνι Melaka της Μαλαισίας, το οποίο ξεφόρτωσε όλο το φορτίο χωρίς να αναφερθεί οποιαδήποτε έλλειψη φορτίου, σε σχέση με το λιμάνι φόρτωσης. Το πλοίο κατευθύνθηκε κατευθείαν στη Μαλαισία δεν υπήρξε κάποιο σταμάτημα η άλλο ενδιάμεσο λιμάνι.

Η Delta Tankers ακολουθεί πολύ αυστηρή πολιτική σε σχέση με το περιβάλλον και συμμορφώνεται με όλους τους διεθνείς κανονισμούς, ενώ οι κάμερες και οι αισθητήρες που βρίσκονται επάνω στα πλοία είναι μέρος των πολιτικών αυτών.

Διαβάστε ακόμη: Μυστηριώδης πετρελαιοκηλίδα μολύνει τις παραλίες της Βραζιλίας για μήνες

Διαβάστε ακόμα