Διάσωση ενός άντρα που έπεσε στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο- Γλίτωσε την τελευταία στιγμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει έναν επιβάτη που έπεσε στη θάλασσα αποκρουαζιερόπλοιο το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 20 μίλια νότια του Southwest Pass, στη Λουιζιάνα.

Η ακτοφυλακή του τομέα της Νέας Ορλεάνης έλαβαν κλήση από το Carnival Valor περίπου στις 2:30 μ.μ. Την Πέμπτη, αναφέροντας ότι ένας επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο αγνοείται. Στη συνέχεια, ακτοφυλακή ανέλαβε να συντονίσει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στις 8:25 μ.μ., ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής της Νέας Ορλεάνης MH-60 Jayhawk διέσωσε τον 28χρονο άνδρα που είχε πέσει στη θάλασσα από το Carnival Valor το απόγευμα της Τετάρτης. Τον ανέβασε στο ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Νέας Ορλεάνης για να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες που αυτή η υπόθεση έληξε με θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπολοχαγός Σεθ Γκρος, συντονιστής της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του Τομέα της Νέας Ορλεάνης.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι εάν δεν είχε φτάσει εγκαίρως στο σημείο το ελικόπτερο της ακτοφυλακής, το συμβάν θα είχε τραγική εξέλιξη.

Ο άνδρας είναι σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Διαβάστε ακόμα