Διάσωση παράνομων αλλοδαπών εντός τουρκικών χωρικών υδάτων

limeniko_skafos_diaswsi_metanastwn_

Στα πλαίσια των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εικοσιτέσερις αλλοδαποί οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο. Ο εντοπισμός πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα πλωτού περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ σε συνεργασία με παρατηρητήριο Ανατολικά της ν.Σάμου, πλησίον της οριογραμμής και εντός τουρκικών υδάτων.

Εν λόγω αλλοδαποί στην θέα του περιπολικού έσκισαν την φουσκωτή λέμβο με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα. Άμεσα ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Άγκυρας (ΜSRCC) ΑΝΚΑRA λόγω χωρικής αρμοδιότητας.

Ανωτέρω αλλοδαποί περισυλλέγησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο πλαίσιο προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, λόγω μη παρουσίας τουρκικής ακταιωρού στην περιοχή, όλοι καλά στην υγεία τους.

Κατόπιν εκ νέου ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας (MSRCC ANKARA) διασωθέντες παρελήφθησαν ασφαλώς από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Διαβάστε ακόμα