Δίκη για την ανατροπή σκάφους μεταφοράς μεταναστών στην Αίγυπτο

egypt_migrant_boat

Η Αίγυπτος παρέπεμψε σε δίκη 2 επιθεωρητές πλοίων για τον ρόλο τους στην ανατροπή σκάφους που μετέφερε μετανάστες και οδήγησε στον θάνατο πάνω από 200 ανθρώπους νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Το σκάφος που μετέφερε περίπου 450 άτομα ανατράπηκε ανοιχτά των βόρειων ακτών της Αιγύπτου. Συνολικά 202 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην θάλασσα και 169 διασώθηκαν.

Η Αίγυπτος έχει τονίσει την δέσμευσή της στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας παράνομης μεταφοράς ανθρώπων εντός των βόρειων θαλάσσιων συνόρων της, με την κυβέρνηση να ψηφίζει σχετική νομοθεσία τον Οκτώβριο.

Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλεβαν 4 μέλη του πληρώματος μετά την ανατροπή του σκάφους και ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA, οι αρχές παρέπεμψαν σε δίκη δύο επιθεωρητές της Αρχής Θαλάσσιας Ασφάλειας για την συνεργία τους με την καπετάνιο του σκάφους ώστε να πλεύσει χωρίς άδεια. Τα ονόματα των δύο επιθεωρητών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Όλο και περισσότεροι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία από τις αφρικανικές ακτές, ιδιαίτερα από την Λιβύη, όπου οι παράνομοι διακινητές δρουν σε καθεστώς σχετικής ατιμωρησίας, ενώ η δράση τους έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και στην Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ: Φεύγει από Σομαλία στρέφεται στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα

Διαβάστε ακόμα