Δύο κολοσσοί «απειλούν» τη Cosco στον Πειραιά

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Πόκερ… για δυνατούς «παίχτες» αποδεικνύεται, τελικά, η διαδικασία πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ, στην οποία, πάντως, παραμένει αντίθετο το σύνολο των φορέων του Πειραιά.

Το «παιγνίδι» έχει… ανάψει, για τα καλά, καθώς όπως όλα δείχνουν ο αριθμός των εταιρειών, που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και κυρίως το μέγεθος των δύο από αυτών, αιφνιδίασε σχεδόν το σύνολο των παραγόντων του λιμανιού και κυρίως την πλευρά της Cosco.

Μέχρι τώρα φαινόταν ότι η κινέζικη εταιρεία, που έχει ενοικιάσει την προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και κατασκευάζει την προβλήτα ΙΙΙ, θα είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού. Μάλιστα, μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας πολλοί θα… στοιχημάτιζαν ότι η προσφορά της θα είναι η μοναδική και ίσως να υπήρχε μια ακόμα για τη «τιμή των όπλων», όπως είχε γίνει και στον προηγούμενο διαγωνισμό για την προβλήτα ΙΙ.

Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας, μόλις εξέπνευσε, με ώρα Λονδίνου, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος η είδηση του αριθμού των εταιρειών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και κυρίως το μέγεθος των δύο απ’ αυτές, της APM Terminals B.V., που ανήκει στην πανίσχυρη δανέζικη εταιρεία Maersk και της Ports America Group Holidings, «τάραξαν» τα νερά.

Διαβάστε περισσότερα στο pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα