Δυο πρωτότυπα αρχιτεκτονικά κρουαζιερόπλοια παρήγγειλε η MSC

msc_cruise_ships_

Σήμερα η εταιρεία MSC Cruises υπέγραψε συμβόλαιο με την Fincantieri για την κατασκευή δύο νέων κρουαζιερόπλοιων, με μια επιλογή για έναν ακόμη. Τα δύο πλοία θα ενταχθούν στον υπόλοιπο στόλο της MSC Cruises, που ήδη αριθμεί 12 πλοία.

Η υπογραφή μπήκε στο Palazzo Chigi της Ρώμης, παρουσία του Εκτελεστικού Προέδρου της MSC Cruises Pierfrancesco Vago, του Διευθύνοντα Συμβούλου της MSC Cruises, Gianni Onorato, και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Fincantieri, Giuseppe Bono. Το νέο πρότυπο μοντέλο θα φέρει το όνομα “Seaside” και θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ από την Fincantieri.

“Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του θα το καθιστούν μοναδικό στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας”, αναφέρει η Fincantieri σε δελτίο τύπου της. Τα δύο πλοία θα ανοίξουν το δρόμο για μια νέα γενιά κρουαζιερόπλοιων που θα είναι εντελώς διαφορετικά από αρχιτεκτονικής άποψης.
Τα δύο νέα πλοία θα κοστίσουν 700 εκατ. ευρώ έκαστο και θα χρηματοδοτηθούν με την υποστήριξη της ασφαλιστικής και χρηματοδοτικής εταιρείας SACE. Τα δύο πλοία θα παραδοθούν στην εταιρεία Gianluigi Aponte σε διαφορετικές χρονικές στιγμές: το πρώτο, το Νοέμβριο του 2017, το δεύτερο τον Μάιο του 2018.

Με μήκος 323 μέτρα, πλάτος 41 μέτρα και ύψος 70 μέτρα, τα νέα πλοία θα έχουν ολική χωρητικότητα 154.000 τόνων και θα φιλοξενούν μέχρι 5.300 επιβάτες καθώς και 1.413 μέλη του πληρώματος. Τα πλοία θα διαθέτουν 2.070 καμπίνες επισκεπτών, 759 για τα μέλη του πληρώματος, καθώς και 43.500 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμων δημόσιων χώρων. Καινοτόμα στο σχεδιασμό και την ευελιξία, τα νέα πλοία θα είναι σε θέση να προσδέσουν σε οποιοδήποτε λιμάνι ανά τον κόσμο.

Ως “δύο εντελώς νέα πλοία, επαναστατικά στην δομή τους και διαφορετικά με ό, τι υπάρχει στην αγορά σήμερα”, χαρακτήρισε τα δύο υπό κατασκευή κρουαζιερόπλοία ο Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises. “Το ‘Seaside’ είναι ένα φουτουριστικό πρότυπο μοντέλο, λόγω της δομής, του σχήματος και της ευελιξίας του”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι σε στενή συνεργασία με την Fincantieri προετοιμάζονται για την κατασκευή “ενός εξαιρετικού προϊόντος με μοναδικά και καινοτόμα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία αιχμής”.

Από την πλευρά του ο Giuseppe Bono, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri δήλωσε ότι “τα πλοία αυτά, που αντιπροσωπεύουν μια πραγματική αρχιτεκτονική πρόκληση, θα αναπτυχθούν εξ ολοκλήρου από την Fincantieri, επιβεβαιώνοντας την τεχνολογική υπεροχή μας σε σχέση με άλλους ναυπηγούς σε παγκόσμιο επίπεδο”. Προσέθεσε ότι οι περισσότεροι από 2.000 τεχνικοί, οι 160 εργαζόμενοι και το δίκτυο συνεργατών της είναι που κάνει τον όμιλο μοναδικό στο είδος του, και του επιτρέπει όχι μόνο να επιβεβαιώνει την ηγετική του θέση στον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά και να υπολογίζει σ’ έναν σημαντικό αριθμό παραγγελιών, που αποτελούνε καλό οιωνό για μια συνολική ανάκαμψη της επιχείρησής.

“Σήμερα, η MSC Cruises, προσθέτει το τελευταίο κομμάτι στο νέο βιομηχανικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα του στόλου μας από το 2022. Με την άφιξη των νέων πλοίων θα φτάσουμε σε χωρητικότητα τους περίπου 80.000 επιβάτες την ημέρα”, δήλωσε ο Gianni Onorato, Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Cruises.Πρόσθεσε ότι έχουν ξεκινήσει ένα επενδυτικό σχέδιο άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει νέες κατασκευές σε ναυπηγεία της Ιταλίας και τη Γαλλίας, καθώς και τη μετατροπή τεσσάρων πλοίων του στόλου.

Το πρότυπο μοντέλο “Seaside” παρουσιάζει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ένα χώρο περιπάτου στο επίπεδο της θάλασσας που θα περιτριγυρίζει τις πλευρές του πλοίου μαζί με εξωτερικούς χώρους, καταστήματα και εστιατόρια. Επιπλέον, το “Seaside” θα διαθέτει επίσης ένα υπέροχο και ευρύχωρο θέατρο, μια βεράντα/μπαλκόνι και πανοραμικούς ανελκυστήρες με θέα στη θάλασσα.

Επιπλέον, οι τεχνολογικές καινοτομίες των πλοίων θα περιλαμβάνουν την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 25% και προηγμένα συστήματα ασφαλείας που υπερβαίνουν ό,τι απαιτείται από τους διεθνείς κανονισμούς.

Διαβάστε ακόμα