Δοκιμάζεται η πρώτη δεξαμενή ανύψωσης της νέας Διώρυγας του Παναμά

panama_canal_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου μια περιοχή που διαπλατύνθηκε κατά την πρόσφατη επέκταση της Διώρυγας του Παναμά άρχισε να γεμίζει με νερό, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πλήρη λειτουργία των υπηρεσιών της Διώρυγας, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2016.

Η Διοικητική Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ενημέρωσε ότι η περιοχή γύρω από τη νέα δεξαμενή ανύψωσης Agua Fria στο Gatun, στις ακτές του Ατλαντικού, θα είναι μέρος προκαταρκτικών δοκιμών.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική κοινοπραξία Grupo Unidos por el Canal (GUPC), η πρώτη δεξαμενή ανύψωσης θα γεμίσει τελείως με νερό σε τρεις έως πέντε μήνες.

Η GUPC έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή της τρίτης σειράς δεξαμενών ανύψωσης, το οποίο είναι το κύριο μέρος του προγράμματος επέκτασης της Διώρυγας του Παναμά. Μόλις τελειώσει, θα επιτρέψει την διέλευση πλοίων, που μεταφέρουν άνω των 14.000 containers, ένας τριπλασιασμός σε σύγκριση με τις σημερινές δυνατότητες της Διώρυγας.

Τα έργα επέκτασης άρχισαν το 2007 και προγραμματίζονταν να ολοκληρωθούν το 2014 με αφορμή την 100η επέτειο του καναλιού. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού στις εργασίες κατασκευής σημειώθηκαν επανειλημμένες καθυστερήσεις.

βλ. επίσης“Αναπροσαρμογή τιμών στη Διώρυγα του Παναμά”

Διαβάστε ακόμα