Δύο δόκιμοι κατηγορούν τον πλοίαρχο φορτηγού πλοίου για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση

Ένας Αμερικανός πλοίαρχος κατηγορήθηκε ότι προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση σε δύο δόκιμους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω στον Ατλαντικό.

Η αρμόδια Υπηρεσία της ακτοφυλακής εξέτασε την υπόθεση, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν θα ασκήσει ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το CNN. Οι δύο δόκιμοι κατέθεσαν στην Ακτοφυλακή ότι ο πλοίαρχος John Merrone, ένας βετεράνος του εμπορικού ναυτικού και κάτοικος της Φλόριντα, τους έδωσε κάποια ναρκωτική ουσία και τους επιτέθηκε στην καμπίνα του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ακτοφυλακής που έλαβε το CNN, οι δύο δόκιμοι κλήθηκαν στην καμπίνα του καπετάνιου, ο οποίος τους πρόσφερε αλκοόλ. Μετά από την κατανάλωση του αλκοόλ είπαν στην ακτοφυλακή ότι ζαλίστηκαν και έγιναν ανήμποροι να αντιδράσουν σε οτιδήποτε, οπότε ο πλοίαρχος φέρεται να βίασε τον έναν, ενώ επιχείρησε να επιτεθεί και στον άλλο.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ υπέβαλε την καταγγελία τον Αύγουστο και έκανε αγωγή για ανάκληση του διπλώματος του Merrone. Μια ξεχωριστή ποινική έρευνα έχει κλείσει χωρίς κατηγορίες.

Ο Merrone είχε παρόμοια μπλεξίματα με τις αρχές δέκα χρόνια νωρίτερα. Το 2011, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βαριά επίθεση στο Florida Keys. Η γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση κατέθεσε ότι είχε ξυλοκοπηθεί και βιαστεί στο διαμέρισμα του Merrone.

Ένα δικαστήριο καταδίκασε τον Merrone αλλά σρο εφετείο αντέστρεψε την καταδίκη το 2013. Ο Merrone διατήρησε το δίπλωμα του και συνέχισε να ταξιδεύει μέχρι και φέτος.

Διαβάστε ακόμα