Εικόνες από το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων που κατέλαβαν οι Χούτι – «Παιδική χαρά» το έχουν κάνει οι αντάρτες

Την στιγμή που το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων συνεχίζει να βρίσκεται υπό κράτηση στην Υεμένη, οι αντάρτες Χούτι φαίνεται να το διασκεδάζουν αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέλη των ανταρτών Χούτι είχαν απειλήσει να επιτεθούν σε ισραηλινά πλοία ως απάντηση στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο πλοίο επέβαιναν 25 μέλη του πληρώματος όταν κατελήφθη κοντά στη Χοντέιντα στην Υεμένη ενώ βρισκόταν εν πλω προς την Ινδία, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Nippon Yusen, ευρέως γνωστή ως NYK Line.

Τα μέλη του πληρώματος απαρτίζονται από Βούλγαρους, Ουκρανούς, Μεξικάνους και Φιλιπίνεζους. Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες και τα υπουργεία της συντονίζονταν με τις εμπλεκόμενες χώρες για να επισπεύσουν την απελευθέρωση του πλοίου και του πληρώματος.

Η Galaxy Maritime Ltd, με έδρα το Isle of Man, φαίνεται να είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Galaxy Leader. Σύμφωνα με αρχεία από το μητρώο εταιρειών της κυβέρνησης του Isle of Man, ανήκει στην Ray Car Carriers, στην οποία είναι συνιδιοκτήτης ο ισραηλινός επιχειρηματίας Abraham Ungar.

Οι εικόνες από το πλοίο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται στο πλοίο με σκάφη καθώς και πολλούς Υεμενίτες οπλισμένους με όπλα στο κατάστρωμα.
Σε ένα σημείο του πλοίου φαίνεται να υπάρχει ένα γκράφιτι με μια φράση που υποστηρίζει τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε ακόμα