Εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο – Kίνδυνος βύθισης

eisroi_udaton_se_fortigo_ploio_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Ξημερώματα της δευτέρας 22 Ιουνίου, γύρω στα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, το φορτηγό πλοίο Jindal Kamakshi εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ ήταν καθ ‘οδόν προς το Mundra της Ινδίας.

Το πλήρωμα ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου βρίσκεται εκτός λειτουργίας και παραπαίει βόρεια της Βομβάης έχοντας δεχτεί εισροή νερού και κινδυνεύοντας να βυθιστεί.

Η τελευταία αναφερθείσα θέση του πλοίου ήταν 19 28N 072 27E, περίπου 15 ναυτικά μίλια στα ανοικτά των ακτών και 40 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά της Βομβάης στην Αραβική Θάλασσα.

Στο πλοίο υπήρχαν 20 μέλη του πληρώματος. Όπως αναφέρθηκε, οι ναυτικοί προσπαθούσαν να σταματήσουν την είσοδο του νερού και να θέσουν υπό έλεγχο την πλημμύρα.

Συνεργεία διάσωσης του Ινδικού ναυτικού ήταν σε θέση αναμονής, προκειμένου να εκκενώσουν το πλήρωμα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, οι ινδικές Λιμενικές Αρχές ενημερώθηκαν ότι η κατάσταση επί του πλοίου Jindal Kamakshi επιδεινώθηκε και έγινε πολύ επικίνδυνη για το πλήρωμα.

Όλοι οι ναυτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου του πλοίου, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από ελικόπτερα του ινδικού Ναυτικού. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματίες.

Το φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου Jindal Kamakshi κατασκευάστηκε το 2009 και είναι νηολογημένό υπό ινδική σημαία.

Το πλοίο ανήκει και διαχειρίζεται από την με έδρα στη Βομβάη JINDAL WATERWAYS LTD.

Ο εκπρόσωπος Άμυνας της Ινδίας ενημέρωσε ότι και άλλη πλευρά της δεξαμενής του πλοίου πλημμύρισε επίτηδες με νερό ώστε να σταθεροποιήθει το πλοίο, το οποίο βυθιζόταν από το ένα άκρο.

Το πλοίο φέρεται να έχει σταθεροποιηθεί τώρα, και οι προσπάθειες στρέφονται στο να αποτραπεί το να παρασυρθεί προς τις ακτές της Βομβάης.

“Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της θάλασσας στην περιοχή, παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και είμαστε σε ετοιμότητα για την εκκένωση του πλοίου σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί”, δήλωσε.

Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η διείσδυση του νερού και η σημερινή βύθιση του πλοίου οφείλεται σε κακές καιρικές συνθήκες και θαλασσοταραχή, αλλά η κύρια αιτία της ζημιάς είναι ακόμη άγνωστη.

Διαβάστε ακόμα