Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!
Η επιχείρηση διάσωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιο Eastern Star συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς οι αρχές άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να φέρουν σε όρθια θέση το βυθισμένο πλοίο.
Ο αριθμός των νεκρών από ένα κινεζικό κρουαζιερόπλοιο που ανατράπηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ ανέβηκε σε 97 την Παρασκευή, καθώς οι αρχές ανόρθωσαν το χτυπημένο πλοίο και γύρισαν τις προσπάθειές τους στην ανάσυρση πτωμάτων που εξακολουθούν να βρίσκονται επί του πλοίου, εν μέσω του σιγοβράζοντος θυμού των τραγικών οικογενειών.
Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες για την ανόρθωσή το πλοίο άρχισαν περίπου στις 20:00 όταν δύο βάρους 500 τόνων διασωστικά πλοία μετακινήθηκαν στο σημείο και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze. Στη συνέχεια δύτες συνέδεσαν καλώδια από χάλυβα στο κύτος του πλοίου σε οκτώ μέρη. Πάνω από 200 δύτες έψαξαν όλες τις καμπίνες του πλοίου, αλλά δεν βρήκαν επιζώντες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις περιοχές στο κύτος που αποτελούσαν “σημαντικά κανάλια διαφυγής” και δεν βρήκαν “κανένα σημάδι ζωής”, ανέφερε το Xinhua. “Σε μια κατάσταση κατά την οποία η γενική εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν άνθρωποι ζωντανοί, θα μπορούσαμε να αρχίσουμ το έργο της ανόρθωσης του πλοίου”, ο εκπρόσωπος του υπουργείου μεταφορών Xu Chengguang δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Η επιχείρηση ανόρθωσης θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες, εάν δεν υπάρξουν επιπλοκές, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.
Οι εργασίες ανάκτησης θα συμβούν σε δύο στάδια. Πρώτον, γερανοί συνδεδεμένοι με τα πλοία διάσωσης θα σηκώσουν το Eastern Star αρκετά υψηλά για να καθαρίσουν τον βυθό του ποταμού. Το δεύτερο στάδιο θα αποτελούνται από το αναποδογύρισμα του πλοίου για να αποστραγγιστεί από το νερό.
Μετά την ανόρθωση του πλοίου, οι αρχές θα προβούν σε πλήρη έρευνα όλων των καμπινών. Αυτό θα επιτρέψει στους διασώστες να “ψάξουν για τους αγνοούμενους στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα”, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε, επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών.
Ο Hu Kaihong, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 1.200 μέλη οικογενειών στην πόλη Jianli, κοντά στον τόπο της διάσωσης. Οι συγγενείς ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει τα ονόματα των επιζώντων και των 77 ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ότι έχουν πεθάνει. Επίσης διερωτούνται γιατί οι περισσότεροι των διασωθέντων ήταν μέλη του πληρώματος.
Οι σκηνές έχουν στηθεί κατά μήκος της όχθης του ποταμού Yangtze για να έχουν άμεση επαφή με τυχόν πτώματα που ανασύρονται από το ναυάγιο. Από την Πέμπτη το απόγευμα, 360 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Μόνο 14 επιζώντες έχουν βρεθεί, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου και του αρχιμηχανικού.