Εκατοντάδες πρόβατα νεκρά λόγω της βλάβης στο «Ocean Drover»

Ocean_Drover

Τουλάχιστον 840 πρόβατα πέθαναν μέσα στο πλοίο Ocean Drover που τα μετέφερε από την Αυστραλία στο Ισραήλ, ύστερα από σοβαρές μηχανικές βλάβες που προκάλεσαν καθυστέρηση του ταξιδιού κοντά στα Νησιά Κόκος, στον Ινδικό Ωκεανό.

To πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων άνηκε στην αυστραλιανή εταιρεία Wellard, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κακομεταχείριση των ζώων και είχε αρχικά διαψεύσει ότι τα ζώα στο συγκεκριμένο ταξίδι υπέστησαν οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση λόγω της βλάβης.

Τα μεταφερόμενα ζώα ήταν περίπου 42.000 πρόβατα και 6.000 μοσχάρια που αφού έφθαναν στο λιμάνι του Eilat, προορίζονταν να παραδοθούν στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη Αρχή και την Ιορδανία, σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης “Ανώνυμοι για τα Δικαιώματα των Ζώων”. Λόγω της βλάβης στον κινητήρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το πλοίο ξέμεινε κοντά στα Νησιά Κόκος την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια καθυστέρησε κοντά στην ακτή του Τζιμπουτί, πριν ξεκινήσει πάλι να κινείται αργά προς το Ισραήλ.

Η Wellard, μετά την καταγγελία της ανώνυμης φιλοζωικής οργάνωσης, εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι “αφού το πλοίο σταμάτησε για επισκευές, αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο 70% της κανονικής του ταχύτητας, και μια αλλαγή στη διατροφή -που ήταν αναπόφευκτη από την επιμήκυνση του ταξιδιού ήταν η κύρια αιτία της θνησιμότητας”.

“Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και απαράδεκτο για την εταιρεία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wellard Mauro Balzarini, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ποσοστό επιτυχημένων ταξιδιών τα τελευταία 12 χρόνια κυμαίνεται στο 99.32% και 99.82% για τα πρόβατα και για τα μοσχάρια. Το Αυστραλιανό Υπουργείο Γεωργίας επίσης υπεραμύνεται του γεγονότος ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το ποσοστό θνησιμότητας δεν ξεπέρασε το 2%, αφού από τα 42.000 πρόβατα πέθαναν μόνο 840.

“Να σταματήσει άμεσα τις μεταφορές ζώων από την Αυστραλία”, καλεί η φιλοζωική οργάνωση την κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία αρνείται να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα σε ξένα πλοία, εφ’ όσον σέβονται τα δικαιώματα των ζώων στο έδαφος του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα