Έκλεισε δουλειές για δυο Panamax της η Diana

NAIAS_diana
Η Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία ξηρού χύδην Diana Shipping έχει συνάψει συμβάσεις χρονοναύλωσης για δύο Panamax φορτηγά πλοία της, M/V Naias και το M/V Artemis. Οι συμβάσεις υπογράφηκαν με την με έδρα τη Γενεύη Bunge S.A, που εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα.

Το χωρητικότητας 73.546 M/V Naias ναυλώθηκε για περίοδο περίπου πέντε έως επτά μηνών έναντι 5.000 δολαρίων ανά ημέρα, μείον μιας προμήθειας 5%. Το χωρητικότητας 76.942 dwt M/V Artemis για μια περίοδο 10 ως 13 μηνών έναντι 5.350 δολαρίων ανά ημέρα, μείον μιας προμήθειας 5%.

Οι αναφερόμενες τιμές χρονοναύλωσης είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές που τα πλοία θα μπορούσαν να κερδίζουν στην spot αγορά αυτή τη στιγμή, που σύμφωνα με την Baltic Exchange εκτιμάται για τα Panamaxes στα 4.650 ανά ημέρα.

Το Naias ξεκίνησε τη ναύλωση του από χθες, ενώ το κατασκευασμένο το 2006 Artemis αναμένεται να ξεκινήσει τη ναύλωση του στις 6 Ιούνη του 2016.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana Shipping, δήλωσε ότι οι ναυλώσεις του Naias και της Artemis θα της αποφέρουν 2,3 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη χρονική περίοδο των χρονοναυλώσεων.

Αφού παρέλαβε το χωρητικότητας 75.403 dwt M/V Maera (πρώην Manzoni), ένα Panamax πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην που αγόρασε τον Φεβρουάριο του 2016 ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 46 πλοία ξηρού χύδην φορτίου.

Η Diana αναμένει να παραλάβει τρία νέα πλοία μέχρι το τέλος του 2016, δύο Newcastlemax φορτηγά πλοία και ένα Kamsarmax.

Διαβάστε επίσης: Diana: Ναύλωσε Panamax στην Phaethon International

Διαβάστε ακόμα