Έκρυθμες καταστάσεις και μεγάλη ένταση στο Νεώριο [pics+vid]

neorio_sirou___mploko_

Εξαιτίας της απεργίας των απλήρωτων εργαζομένων, η διοίκηση του ναυπηγείου επιστράτευσε ρυμουλκά από τον Πειραιά και Μύκονο με σκοπό να ρυμουλκήσουν το τάνκερ σημαίας Λιβερίας «HorizonTheano» το οποίο βρέθηκε στο Νεώριο για δεξαμενισμό.

Όταν η ενέργεια της διοίκησης έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, προκλήθηκε γενικός ξεσηκωμός.

Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν στήσει «μπλόκο» προκειμένου να αποτρέψουν τη ρυμούλκηση του πλοίου. Το κλίμα μυρίζει «μπαρούτι», ωστόσο μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν έχουν ξεφύγει.

Κόλπο γκρόσο – Έφυγε το πλοίο

Εκεί που ηρέμησαν τα πράγματα και ότι τελικά τα ρυμουλκά θα φύγουν χωρίς το «HorizonTheono» και ενώ είχαν απομακρυνθεί 7 περίπου μίλια από το λιμάνι της Σύρου παίρνοντας το ένα πορεία για Μύκονο και το άλλο για Πειραιά. Ξαφνικά χρειάστηκε να κάνουν στροφή 180 μοιρών με αποτέλεσμα να επιστρεέψουν στο λιμάνι της Σύρου και ανενόχλητοι, έβγαλαν το πλοίο από το Νεωριο,αφού πρώτα είχαν «σπάσει» οι εργαζόμενοι της συγκέντρωση τους.

Παράλληλα, τα ρυμουλκά από τον Πειραιά έχουν καταφθάσει στο λιμάνι της Ερμούπολης, ωστόσο δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια να πλησιάσουν το «HorizonTheono».
Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο ντόκο μπροστά από το κτίριο της Πυροσβεστικής και μέσα στο χώρο του ναυπηγείου και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και να επιστρέψουν τη ρυμούλκηση του πλοίου.

Γίνεται προσπάθεια συνεννόησης όλων των πλευρών, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές του νησιού, που με τη σειρά τους παρακολουθούν τις εξελίξεις.

neorio_sirou_mploko_

neorio_sirou_mploko__

neorio__sirou_mploko_

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα