Έκρηξη από νάρκη σε φορτηγό πλοίο – Tο εγκατέλειψε το πλήρωμα του (video)

Ένα μικρό φορτηγό πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά των ακτών της Ρουμανίας, ζήτησε την βοήθεια των τοπικών αρχών για να εγκαταλείψει το πλοίο, αφού ανέφερε ότι υπήρξε έκρηξη με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων.

Τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην πιθανότητα η έκρηξη να οφείλεται σε μια παρασυρομενη θαλάσσια νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ Ρουμάνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι τα αιτία της έκρηξης είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Μεταφορών, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu είπε αρχικά ότι η πιθανότητα η έκρηξη να οφείλεται σε μια νάρκη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας «Αυτή τη στιγμή, το ποια είναι η πραγματική αιτία είναι υπό διερεύνηση».

Ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας πρόσθεσε ότι εξετάζονται δύο πιθανές θεωρίες και ότι μια ομάδα εξειδικευμένων δυτών διερευνά τα αιτία της έκρηξης. Είπε ότι θα διαπιστώσουν εάν επρόκειτο για νάρκη ή έκρηξη στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Άλλες αναφορές λένε ότι η Ρουμανία έχει επίσης στείλει ναρκαλιευτικό και χτενίζει την περιοχή κοντά στο αγκυροβόλιο.

Το φορτηγό πλοίο Seama, είχε αναχωρήσει από το Bartin της Τουρκίας, μεταφέροντας τσιμέντο. Αγκυροβόλησε περίπου 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά από το λιμάνι Sulina της βόρειας Ρουμανίας περιμένοντας άδεια για να μπει στο κανάλι Bistroe.

Γύρω στις 0650 εχθές το πρωί, το ρουμανικό πρακτορείο SAR Agent Romaanaa de Salvare a Viettii Omenessti pe Mare (ASRVOM) ανέφερε ότι έλαβε ένα αίτημα για να βοηθήσει στην εκκένωση του πληρώματος από το πλοίο. Το πλοίο, το οποίο είναι 42 ετών και είναι νηολογημένο στο Τόγκο και έχει μήκος 295 πόδια.

Η ASRVOM ανέφερε ότι επέβαιναν 12 μέλη του πληρώματος τα οποία μεταφέρθηκαν στην ακτή στις 0825 και πήγαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Ένα μέλος του πληρώματος, φέρεται να υπέστη τραύματα στο δεξί του χέρι και ελαφρύ πόνο στην κοιλιά.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ζητήθηκε από το πλήρωμα να επιστρέψει στο Seama που ήταν ακόμα αγκυροβολημένο και έφτασαν σε αυτό στις 1130. Το σχέδιο ήταν να ολοκληρωθεί η έρευνα και στη συνέχεια να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο λιμάνι. Το σκάφος βρισκόταν ανοικτά του λιμανιού, επομένως δεν παρεμπόδιζε την θαλάσσια κυκλοφορία, και σύμφωνα με πληροφοριες δεν διέτρεχε άμεσο κίνδυνο βύθισης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό λίγο μετά τις 06:00 και συνεχάρη τις αρχές για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν εντοπίσει στο παρελθόν νάρκες και τις έχουν καταστρέψει με ελεγχόμενη έκρηξη χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα