Εκστρατεία για τις εκπομπές θείου από τις Port State Control

psc_campaign

Οι Αρχές του Κράτους Λιμένα (Port State Control) από 45 χώρες και 5 ηπείρους – Νότια Αμερική, Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία – συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν το 2018 μια εκστρατεία ελέγχου για την ατμοσφαιρική μόλυνση από πλοία με το όνομα Concentrated Inspection Campaign (CIC).

Η έμφαση στη νομοθεσία για τα όρια εκπομπών θείου θα ενταθεί μέσω των δύο σημαντικότερων διεθνών συμφωνιών των λιμενικών αρχών, του Paris MoU και του Tokyo MoU.

“Πετύχαμε δύο σημαντικά αποτελέσματα. Πρώτον, θα υπάρξει παγκοσμίως μεγαλύτερη έμφαση στο αν τα πλοία συμμορφώνονται με τα όρια εκπομπών θείου. Δεύτερον, είναι ένα ισχυρό μήνυμα εκ μέρους πολλών σημαντικών κρατών ότι έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με τις εκπομπές θείου σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Πέτερ Κρογκ-Μέγιερ, ανώτερος σύμβουλος στην Δανική Ναυτιλιακή Αρχή.

Η συνεργασία για την αποτελεσματική εφαρμογή των διεθνών κανονισμών αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά τη συμφωνία του ΙΜΟ στα τέλη Οκτωβρίου ότι το 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή παγκόσμιο όριο εκπομπών θείου 0,5%.

Η Δανική Ναυτιλιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία του 2018 είναι αποτέλεσμα προσπαθειών εκ μέρους της Δανίας “για την διασφάλιση μεγαλύτερης διεθνούς έμφασης στην επιβολή της νομοθεσίας”.

Η εκστρατεία συνεπάγεται ότι οι 45 χώρες που συμμετέχουν στις συμφωνίες Port State Control θα πραγματοποιούν ιδιαίτερα λεπτομερείς ελέγχους σε υπό ξένη σημαία πλοία.

Οι προσπάθεια αυτή θα αυξήσει το επίπεδο συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία και θα συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση των νέων κανονισμών και τις συνέπειες των παραβιάσεών τους.

Διαβάστε επίσης: Η ατμοσφαιρική μόλυνση από τα πλοία υπεύθυνη για δεκάδες χιλιάδες θανάτους στην Κίνα

Διαβάστε ακόμα