Εκτός ελέγχου η ανοδική πορεία των ναύλων για τα πλοία κοντέινερ

Η αγορά ναύλωσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζει την ανοδική πορεία της, με τις τιμές ναύλωσης ανά ημέρα σε ορισμένους τομείς να είναι «εκτός ελέγχου», σύμφωνα με την Alphaliner.

«Οι τιμές των ναύλων συνεχίζουν να αυξάνονται για όλα τα μεγέθη των πλοίων, εν μέσω μιας συνεχώς ισχυρής ζήτησης», σύμφωνα με την Alphaliner.

Δήλωσε ότι μικρής διαρκείας ναυλώσεις στον τομέα των πλοίων Panamax ήταν σε «άνευ προηγουμένου επίπεδα», αναφέροντας ένα πρόσφατο παράδειγμα στο οποίο για ένα πλοίο μεταφοράς 5.000 TEU για διάρκεια 80 ημερών είχε ναυλωθεί με ένα ποσό μεταξύ 100.000 $ και 145.000 $ ανά ημέρα!

Η τρέχουσα αγορά αντικατοπτρίζει ένα πόσον περίπου 52.000 $ ανά ημέρα για ένα τυπικό πλοίο panamax χωρητικότητας 4.000 TEU, ωστόσο, αν και 10 φορές υψηλότερο από αυτό πριν από πέντε χρόνια, η τιμή είναι υποθετική, δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμης χωρητικότητας.

Η Alphaliner είπε ότι είχε μετρήσει τρεις προσφορές διάρκειας πέντε ετών, εννέα τεσσάρων ετών και δέκα διάρκειας τριών ετών και ότι υπήρχαν επίσης 20 διαρκείας 24 μηνών.

«Η αδιάκοπη αύξηση των ναύλων, ατο απόγειο της σεζόν, αλλά και τα επίμονα προβλήματα συμφόρησης σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την υψηλή ζήτηση διαθέσιμης χωρητικότητας », δήλωσε ο Alphaliner.

Διαβάστε ακόμα