Ελεύθερος ο Έλληνας εφοπλιστής Λουκάς Κτιστάκης – Πρόστιμο 1,5 εκ. δολ.

loukas_ktist;akis_nautilia_

Μετά από την πολύμηνη ταλαιπωρία του, Ο Έλληνας εφοπλιστής Λουκάς Κτιστάκης, δικάστηκε και το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει πρόστιμο $1,5 εκατ. Και να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο 78χρονος Λουκάς Κτιστάκης, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, ένα αδίκημα αρκετά σοβαρό στις ΗΠΑ. Επίσης, είναι αναγκασμένος να πληρώσει και ένα ακόμη πρόστιμο των $10.000.

Ο εφοπλιστής από τη Χίο κατηγορήθηκε πως απέκρυπτε από την αμερικανική Εφορία -συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος- μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονταν από τα φορτία που διακινούσαν τα πλοία του. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2003, όταν συντάχθηκε το κατηγορητήριο από τις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, υπήρξε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος, η οποία διαπίστωσε πως τόσο ο Λουκάς Κτιστάκης όσο και η σύζυγός του είχαν αποκρύψει εισοδήματα υποβάλλοντας ψευδείς φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί με εκατομμύρια δολάρια το Αμερικανικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Χιώτης εφοπλιστής και η σύζυγός του μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα κέρδη τους σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει στην Αγγλία, με αποτέλεσμα αυτά τα χρήματα να μη δηλώνονται στην Εφορία και να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη προσωπικών αναγκών.

Ο κ. Κριτσάκης συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Γερμανία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η άφιξη του εφοπλιστή στη Χίο.

usa.greekreporter.gr

Διαβάστε ακόμα