Πειραιάς
25°C

Έληξε δεκαπενθήμερη απεργία στην Διώρυγα του Παναμά

Δημοσιεύθηκε στις

10/05/2014

από

dioriga_panama_

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στον Παναμά σταμάτησαν την Πέμπτη μια πανεθνική απεργία που είχαν κηρύξει, επιτρέποντας την συνέχιση των έργων επέκτασης του διάσημου καναλιού μετά από μια καθυστέρηση πάνω από δύο εβδομάδες.

“Οι εργασίες συνεχίζονται εν μέρει σήμερα … υπολογίζεται ότι το σύνολο του προσωπικού θα επιστρέψει σταδιακά τις επόμενες ημέρες”, ανακοίνωσε η κοινοπραξία Grupo Unidos por el Canal που έχει αναλάβει το έργο.

Η κοινοπραξία, με επικεφαλής τον Ισπανική Sacyr και την Ιταλική Salini Impreglio, αρνήθηκε να πει αν το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση των έργων τον Δεκέμβριο του 2015 θα πάει προς τα πίσω.

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές απείχαν από την εργασία τους εδώ και δεκαπέντε ημέρες, απαιτώντας υψηλότερους μισθούς, αναβάλλοντας την κατασκευή εκατοντάδων έργων, συμπεριλαμβανομένης και της οικοδόμησης μιας τρίτης σειράς δεξαμενών για τη διώρυγα του Παναμά.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια διαμάχη μεταξύ της κοινοπραξίας και της Διοίκησης της Διώρυγας του Παναμά για υπερβάσεις άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό του έργου καθυστέρησε τις εργασίες, για αρκετές εβδομάδες.

Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να αντιμάχονται για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό ενώπιον μιας διεθνούς επιτροπής διαιτησίας.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
25°C