Έλληνες ναυτεργάτες παρατημένοι και εξαντλημένοι στην Ινδία

ANTAEUS_pirsos
Ναυτεργατικά Σωματεία τόσο από την Ελλάδα όσο και την Ινδία απευθύνουν έκκληση για βοήθεια προς τους Έλληνες ναυτεργάτες του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου Antaeus, που εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του, την Pyrsos Shipping, στο αγκυροβόλιο Visakhapatnam στις 22 Μαΐου.

Όντας παρατημένο από τότε, το πλήρωμα του πλοίου έχει ξεμείνει εδώ και δυο εβδομάδες (από τις 19 Ιούνη) χωρίς τροφή και πόσιμο νερό, ενώ εξαντλείται και το το λάδι των ηλεκτρομηχανών.

Οι ντόπιοι προσπαθούν να βοηθήσουν με την αποστολή προμηθειών στο πλήρωμα, ενώ τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Πανελλήνια ένωση κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», και Πανελλήνια επαγγελματική ένωση μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλουν:

“Όλο το πλήρωμα έχει δώσει παραίτηση και απαιτούν την εξόφλησή τους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και τον επαναπατρισμό τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του M/V ANTAEUS”.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές, ένα άλλο πλοίο της αντιμετωπίζουσας οικονομικά προβλήματα ελληνικής ναυτιλιακής, το Apellis, κρατείται στην Κίνα για οφειλόμενα τέλη σε ένα τοπικό ναυπηγείο επισκευής πλοίων.

Διαβάστε ακόμα