Ελληνικό τάνκερ ρυμούλκησε σκάφος το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα περίπου τριακόσια ναυτικά μίλια!

Chance_motor_tanker

Το Ελληνικό τάνκερ Chance, προσέφερε την Τετάρτη βοήθεια σ’ έναν άντρα και το σκάφος του που αντιμετώπιζε προβλήματα, ρυμουλκώντας το περίπου τριακόσια μίλια μέσα από τον Κόλπο του Μεξικού προς το Galveston, όπου στη συνέχεια μεταφέρθησαν στην ξηρά από την ακτοφυλακή και ένα ρυμουλκό.

Ο άνθρωπος εξέπεμψε σήμα βοήθειας προς την Ακτοφυλακή στον Τομέα Houston-Galveston χρησιμοποιώντας την δορυφορική συσκευή την Δευτέρα από το μήκους 12 μέτρων τριμαράν του, Fearless, που βρισκόταν περίπου 300 μίλια νοτιοανατολικά του Γκάλβεστον. Έπειτα από συνεννόηση με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (RCC) της Νέας Ορλεάνης, οι υπεύθυνοι βάρδιας στη Νέα Ορλεάνη έστειλαν ένα SafetyNET σήμα έκτακτης ανάγκης προς οποιονδήποτε στην περιοχή κοντά στο σκάφος, που μπορεί να βρισκόταν σε θέση να βοηθήσει.

Ο καπετάνιος του Chance άλλαξε την πορεία του για να βοηθήσει, ρυμουλκώντας το τριμαράν προς το Γκάλβεστον. Ο άνθρωπος είχε αφήσει το Port Aransas στις 5 Νοεμβρίου, και βρισκόταν καθ ‘οδόν προς Key West μέχρι τη στιγμή που το πηδάλιο του έσπασε.

Καθώς το τάνκερ πλησίασε την ακτή το πρωί της Τετάρτης, ένα μήκους 14 μέτρων σκάφος του Σταθμού του Γκάλβεστον συνέχισε τη ρυμούλκηση για άλλα 16 μίλια και τον έφερε πιο κοντά όπου ένα εμπορικό ρυμουλκό έδωσε τη τελευταία χείρα βοηθείας προς το λιμάνι.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δεξαμενόπλοιο Chance που ανταποκρίθηκε στο σήμα μας και φρόντισε για την ασφάλεια αυτού του ναυτικού προσφέροντας ρυμούλκηση”, δήλωσε ο Kevin Robb, συντονιστής έρευνας και διάσωσης της αποστολής στο RCC της Νέας Ορλεάνης. “Υπάρχει μια μακρά παράδοση των ναυτικών να προσέχουν ο ένας τον άλλον στην ανοικτή θάλασσα. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του MΤ Chance τίμησαν αυτήν την παράδοση”.

Διαβάστε ακόμα