Ένας ναύτης δυο πειρατές νεκροί ανοιχτά της Νιγηρίας

sp_brussels_peiratiki_epithesi_

Ένας ναύτης εμπορικού πλοίου και δυο πειρατές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των πειρατών χθες το βράδυ στο κατάστρωμα του τάνκερ SP Brussels του Medaillon Reedererei, ανοιχτά της Νιγηρίας.

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών την Τρίτη 29/4 στις 23:00 τοπική ώρα, δύο από τους πειρατές σκοτώθηκαν από τους ένοπλους φρουρούς και ένα άλλο μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε ελαφρά.

Το χωρητικότητας 7.600 dwt και κατασκευασμένο το 2007 πλοίο έπλεε από το Port Harcourt προς το Λάγος, μεταφέροντας ένα 17μελές πλήρωμα συν δύο ένοπλους φρουρούς. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία επισημαίνει ότι είναι επί του παρόντος στο στάδιο της κοινοποίησης των τραγικών νέων στους πλησιέστερους συγγενείς.

Η Medaillon Reedererei σημειώνει ότι το πλήρωμα και οι ένοπλοι φρουροί κατέφυγαν σε οχυρωμένη αίθουσα του πλοίου, καθώς οι επιτιθέμενοι επιβιβάζονταν στο πλοίο, ωστόσο, δύο δεν κατάφεραν να φθάσουν στην αίθουσα εγκαίρως και βρέθηκαν το επόμενο πρωί από τους ένοπλους φρουρούς που ερεύνησαν το πλοίο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία παραδέχεται ότι “οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα επί του σκάφους ST Βρυξέλλες είναι ακόμα ασαφής. Θα ακολουθήσει πλήρης διερεύνηση”.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό πειρατείας που συμβαίνει στο SP Brussels τα τελευταία χρόνια, αφού το ίδιο πλοίο λεηλατήθηκε και πέντε πληρώματος απήχθηκαν το 2012.

Διαβάστε ακόμα