Ένας νεκρός από έκρηξη σε τάνκερ στην Κωνσταντινούπολη

tanker_explosion_istanbul
Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο ακόμα τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης ενός τάνκερ μεταφοράς καυσίμων στην περιοχή Büyükçekmece της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Doğan, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο τάνκερ σε ένα γκαράζ στη βιομηχανική ζώνη Tecimen στην Icel Street, στο Büyükçekmece.

Ένας επισκευαστής, με το όνομα Ali al-Zeri, σκοτώθηκε λόγω της έκρηξης, ενώ οι δύο τραυματίες, İbrahim al-Zeri και Kamil Gökçe, μεταφέρθηκαν στο κοντινό Κρατικό Νοσοκομείο Beylikduzu.

Ένας αριθμός ασθενοφόρων και πυροσβεστών έφθασαν στην περιοχή μετά την έκρηξη.

Η αστυνομία και οι πυροσβέστες άρχισαν να εξετάζουν την περιοχή, αφού την απέκλεισαν μη επιτρέποντας στους πολίτες να εισέλθουν στην περιοχή.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσε ότι η έκρηξη “ήταν τρομακτική, σαν να έγινε σεισμός”. Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας για προστασία από το περιστατικό”, πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αλί Σεκέρ έφτασε στο σημείο και ενημερώθηκε για το συμβάν, χαρακτηρίζοντάς το ως «δολοφονία» και προσθέτοντας ότι ο νεκρός εργαζόμενος ήταν συριακής καταγωγής.

“Δυστυχώς, είμαστε μάρτυρες σε μια ακόμα δολοφονία εν ώρα εργασίας, με θύμα έναν Σύριο εργαζόμενο. Το συγκεκριμένο γκαράζ είναι ένα μέρος όπου τα παλιά δεξαμενόπλοια επισκευάζονται και ίσως αυτός ο εργαζόμενος δεν διέθετε καμία τεχνογνωσία για τέτοια θέματα. Ίσως ο ίδιος δεν μπορούσε καν να μιλήσει τουρκικά άνετα”, δήλωσε ο Şeker.

Διαβάστε ακόμα