Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε αεροπλανοφόρο

ins_viraat
Ένας ναυτικός σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην Γκόα πάνω στο INS Viraat, ένα Ινδικό αεροπλανοφόρο που προορίζεται να αποσυρθεί στο άμεσο μέλλον. Στο πλοίο ξέσπασε μια “μικρή πυρκαγιά” μετά από βραχυκύκλωμα σε ένα από τα λεβητοστάσια του αργά χθες το απόγευμα (6 Μαρτίου), δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού.

Ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι το συμβάν τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, τέσσερις ναυτικοί τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ένας από αυτούς, ο αρχιμηχανικός Ashu Singh βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο στην Γκόα, όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα άλλα τρία περιστατικά “νοσηλεύονται εκτός κινδύνου”.

“Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται κάποιο μονωτικό υλικό στο λεβητοστάσιο πήρε φωτιά από τη θερμότητα λόγω βραχυκυκλώματος. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το INS Viraat, ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα που διαχειρίζεται η Ινδία, αναμένεται να πλεύσει πίσω στην Βομβάη σύντομα. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, τα μέλη της οικογένειας του ναυτικού προσωπικού επισκέφθηκαν το αεροπλανοφόρο.

Το INS Viraat είχε υπηρετήσει ατο Βρετανικό Ναυτικό για πάνω από 30 χρόνια, πριν αγοραστεί από την Ινδία. Πέρασε στο ινδικό ναυτικό το 1987, μετά από εκτεταμένες εργασίες μετασκευής. Το πλοίο, που επίσης δραστηριοποιήθηκε στον πόλεμο των Φόκλαντ και ήταν το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ινδίας για πάνω από μια δεκαετία, παρέστη και στην International Fleet Review τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμα