Ενδυναμωμένη η «Capital» το πρώτο τρίμηνο

capital_euaggelos_marinakis_

Η εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη Capital Product Partners (CPP) ανακοίνωσε ένα καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 λόγω του μεγαλύτερου στόλου της.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία τάνκερ και κοντέινερσιπ είπε ότι το κέρδος της ήταν 15,86 εκατομμύρια δολάρια έως τις 31 Μαρτίου, έναντι 11,04 εκατομμυρίων κατά την ίδια περίοδο του 2013. Το καθαρό αποτέλεσμα βέβαια μειώθηκε σε 11,24 εκατομμύρια έναντι 25,01 εκατομμυρίων το προηγούμενο έτος, λόγω ενός εφάπαξ κέρδους για το 2013 που σχετίζεται με την αξία των δύο κοντέινερσιπ που είχε αποκτήσει.

Τα έσοδα ήταν 47,4 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 40 εκατομμύρια έναν χρόνο πριν. Τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν επίσης σε αναλογία με το μέγεθος του στόλου, φθάνοντας τα 31,6 εκατ. από 28,9 εκατ.

Η CPP ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από την αγορά spot των τάνκερ της υποχώρησαν ελαφρά μέσα στο τρίμηνο, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Αμερική περιόρισαν τις ναυλώσεις. Η αγορά περιοδικών ναυλώσεων παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τις τιμές να φθάνουν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2009.

Τα spot κέρδη από τα Suezmax αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2010, αν και τα κέρδη από τις ναυλώσεις περιόδου ήταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής Ιωάννης Λαζαρίδης, δήλωσε: ότι το βελτιωμένο αποτέλεσμα “είναι κυρίως το αποτέλεσμα των βημάτων που είχαμε κάνει κατά τη διάρκεια του 2013 για να αναπτυχθεί η εταιρεία μας, με την αύξηση του μεγέθους του στόλου μας σε συνολικά πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το καθένα με μακροπρόθεσμη κάλυψη περιόδου”.

Διαβάστε ακόμα