Όταν η τέχνη συναντά τη ναυτιλία: Εντυπωσιακή ζωγραφιά στο ακομοδέσιο εμπνευσμένη από τις ελληνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις

Χθες, η Canada Steamship Lines (CSL) σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της σεζόν για την ναυσιπλοΐα στο St. Lawrence Seaway στο Lock 3 του καναλιού Welland, αποκαλύπτοντας το The Runners, ένα έργο τέχνης ζωγραφισμένο στο φορτηγό πλοίο των 36.364 dwt CSL Welland.

Δημιουργήθηκε από τέσσερις Καναδούς καλλιτέχνες και είναι εμπνευσμένο από τις ελληνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις που απεικονίζουν τον αθλητισμό. Η κολοσσιαία τοιχογραφία των 16 επί 14 μέτρων απεικονίζει τέσσερις δρομείς σε κίνηση, που δημιουργήθηκαν εν όψει των Θερινών Αγώνων του Νιαγάρα 2022 στον Καναδά, για τους οποίους η ναυτιλιακή εταιρεία είναι χορηγός για την λαμπαδηδρομία.

Η CSL ανέθεσε την τοιχογραφία στους διάσημους Καναδούς καλλιτέχνες Bryan Beyung, Emmanuel Jarus, Andrea Wan και K.C. Hall. Κάθε καλλιτέχνης ζωγράφισε έναν δρομέα σύμφωνα με το ξεχωριστό στυλ, το όραμα και παράδοσή του. Οι τέσσερις καλλιτέχνες – ο καθένας βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος του Καναδά – εργάστηκαν από σκίτσα που ανέπτυξαν και μοιράστηκαν σε συναντήσεις μέσω του Zoom για να δημιουργήσουν τους τέσσερις χαρακτήρες του The Runners, με βάση τα δικά τους στυλ και παραδόσεις.

Για να μπορέσουν οι καλλιτέχνες να φτάσουν σε ολόκληρη την επιφάνεια του ακομοδεσίου και να εξασφαλίσουν ένα ζεστό περιβάλλον εργασίας, η τεχνική ομάδα της CSL συνεργάστηκε με την Papineau Sandblast για να εγκαταστήσει σκαλωσιές, έναν τεράστιο μουσαμά και στρατηγικά τοποθετημένες θερμάστρες.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, η εργασία ολοκληρώθηκε αφού άδειασαν εκατοντάδες δοχεία μπογιάς,. Ένα μουσαμάς τοποθετήθηκε για να καλύψει το έργο τέχνης κατά την διάρκεια του ταξιδιού του CSL Welland στο κανάλι Welland, όπου και τελικά αποκαλύφθηκε χθες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η CSL δουλεύει πάνω σε ένα αριστούργημα τέχνης στη ναυτιλία. Μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2017, τέσσερις καλλιτέχνες από το Μόντρεαλ συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ζωγραφιά στο φορτηγό CSL St-Laurent που απεικονίζει μια καναδόχηνα (φωτογραφία παρακάτω).

Διαβάστε ακόμα