Επιβεβαιώθηκε η κλοπή ντίζελ αξίας 325.000 δολαρίων από βάση του Βασιλικού πολεμικού Ναυτικού!

Καύσιμο ντίζελ αξίας περίπου 325.000 δολαρίων κλάπηκε από την βάση του Βασιλικού πολεμικού Ναυτικού στο Πλίμουθ της Αγγλίας, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κλοπή σημειώθηκε πέρυσι στη Ναυτική Βάση της Αυτής Μεγαλειότητας Devonport, τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη Δυτική Ευρώπη και τη μοναδική εγκατάσταση επισκευής πυρηνικών πλοίων για το Βασιλικό Ναυτικό.

Σε μια τολμηρή ληστεία, οι κλέφτες αφαίρεσαν τα καύσιμα που προορίζονταν για το αμφίβιο HMS Bulwark, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη βάση για επισκευές. Οι πολιτικοί φυλακές ασφαλείας στη βάση παρατήρησαν ένα φορτηγό βυτιοφόρο να κινείται ύποπτα και το σταμάτησαν για έλεγχο, ανακαλύπτοντας ότι μετέφερε ποσότητα κλεμμένου ντίζελ.

Η κατηγορία καυσίμου είναι επίσης κατάλληλη και για οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο και πιστεύεται ότι η ποσότητα έχει πωληθεί στη μαύρη αγορά. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η κλοπή μπορεί να συνεχίζονταν για εβδομάδες πριν ανακαλυφθεί, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της βάσης.

«Το Bulwark είναι ένα αμφίβιο πολεμικό πλοίο και είναι ένα ζωτικό μέρος της άμυνας της Βρετανίας», είπε μια πηγή του Βασιλικού Ναυτικού στη Sun. «Το γεγονός ότι έμεινε ευάλωτη και εκτέθηκε έτσι είναι απλώς μια παρωδία και οι υπεύθυνοι έχουν να δώσουν εξηγήσεις».

Σε δήλωση στα ΜΜΕ, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναγνώρισε το περιστατικό, λέγοντας μόνο ότι «δεν υπήρξε διακοπή στις αμυντικές επιχειρήσεις και το υπουργείο Άμυνας δεν έχει περαιτέρω σχόλια».

Το Βασιλικό Ναυτικό δεν είναι η μόνη υπηρεσία που υπέστη κλοπή στην κύρια βάση του. Πέρυσι, διαρρήκτες έφτασαν στο περιπολικό LE Eithne στη ναυτική βάση Haulbowline, την έδρα της Ιρλανδικής Ναυτικής Υπηρεσίας. Η βάση βρίσκεται σε ένα νησί στο λιμάνι του Κορκ και οι κλέφτες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, να κλέψουν προσωπικά αντικείμενα από το αγκυροβολημένο σκάφος και να αναχωρήσουν ξανά απαρατήρητοι.

Τα κλοπιμαία περιελάμβαναν ρούχα, ουίσκι, μετάλλια και άλλα μικροαντικείμενα. Δεν προκλήθηκε σημαντική ζημιά – το πλοίο ήταν ανενεργό εδώ και χρόνια – αλλά εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια. Οι συνθήκες διερευνώνται από τη στρατιωτική αστυνομία της υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμα