Εργασίες επέκτασης στο μεγαλύτερο βρετανικο λιμάνι κοντεινερ

felixstowe_port_

Άρχισαν οι εργασίες στο λιμάνι του Felixstowe για την τελευταία επιχείρηση επέκτασης του μεγαλύτερου βρετανικού λιμανιού για κοντέινερ.

Η κοινοπραξία VSBW Joint Venture, της VolkerStevin και της Boskalis Westminster, έχει διοριστεί είναι η κύρια υπεύθυνη της επέκτασης της αποβάθρας 9 του λιμανιού κατά 190 μέτρα. Το έργο θα αυξήσει το συνολικό μήκος των προβλητών 8 και 9 κατά 920 μέτρα, δίνοντας στο λιμάνι ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία να υποδέχεται τα μεγαλύτερα κοντέινερσιπ παγκοσμίως.

Η βυθοκόρος Boskalis Westminster ξεκίνησε την εκβάθυνση της περιοχής στις 13 Απριλίου του 2014. Η αρχική βυθοκόρηση θα προετοιμάσει το έδαφος για την κύρια κατασκευή που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Το έργο θα περιλαμβάνει εκτός της εκβάθυνσης την κατασκευή ενός νέου κρηπιδοτοίχου από χάλυβα.

Σχολιάζοντας το έργο, ο Clemence Cheng, Διευθύνων Σύμβουλος της Hutchison Ports (UK) Limited, δήλωσε:

“Η κλίμακα των εργασιών στο λιμάνι του Felixstowe μας δίνει ήδη τη δυνατότητα να αγκυροβολούν ταυτόχρονα περισσότερα μεγάλα κοντέινερσιπ από κάθε άλλο λιμάνι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η θέση του Felixstowe δίπλα στις κυριότερες θαλάσσιες οδούς και τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης εξοικονομεί ήδη χρόνο και χρήμα για τους πελάτες μας,. Σε συνδυασμό με τις καλύτερες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο, η νέα επέκταση θα ενισχύσει περαιτέρω το πλεονέκτημά μας ως το λιμάνι που επιλέγουν οι μεγαλύτεροι μεταφορείς κοντέινερσιπ”.

Ο Ian Cussons, Υπεύθυνος Έργου της VSBW, δήλωσε:

“Ήμασταν ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε τον διαγωνισμό για την επέκταση της αποβάθρας 9 στο Felixstowe και είμαστε έτοιμη να κινητοποιήσουμε όλους τους αναγκαίους πόρους στο πολύ κοντινό μέλλον. Τα πρώτα έργα για την κατασκευή του κρηπιδοτοίχου της νέας επέκτασης θα ξεκινήσουν αργότερα το καλοκαίρι και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2015. Η νέα επέκταση θα είναι εξοπλισμένη με τρεις νέες γερανογέφυρες πλοίου-ξηράς, η καθεμία με πλάτος προέκτασης ίσο με 25 κοντέινερ”.

Διαβάστε ακόμα