Ερυθρά Θάλασσα: Έκτακτο επίδομα για το πλήρωμα της φρεγάτας «Ύδρα»

Το πλοίο θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για την ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση ενάντια στην πειρατεία και στις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χούτι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αναχώρηση της ελληνικής φρεγάτας, με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απόπλους της φρεγάτας θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το πλοίο να φέρει το οργανικό της ελικόπτερο, ένα Aegean Hawk καθώς και ένα ελικόπτερο drone, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις αναγνώρισης.

Όπως είναι γνωστό, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα ενταχθεί στην μεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση ενάντια στην πειρατεία και στις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι τα μέλη της φρεγάτας ΥΔΡΑ που θα αποπλεύσει σε λίγες ημέρες προς την Ερυθρά Θάλασσα θα λαμβάνουν 120 ευρώ ημερησίως ως αποζημίωση, ενώ στις οικογένειες όλων των μελών του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί εφάπαξ επίδομα 1.500 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα είναι αφορολόγητα αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

pagenews.gr

Διαβάστε ακόμα