Ετοιμάζεται η ανέλκυση του MV Benita, καιρού επιτρέποντος

Mv_Benita_anelkisi
Η ελληνική διασωστική εταιρεία Five Oceans Salvage διεξάγει προπαρασκευαστικές εργασίες για να απομακρύνει από τα βράχια και να ανελκύσει το πλοίου φορτίου χύδην MV Benita που προσάραξε στα ανοικτά του Mahebourg στο Μαυρίκιο στις 17 Ιουνίου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών εμποδίζουν τις εργασίες διάσωσης, αναφέρει η εταιρεία στην τελευταία της ανακοίνωση. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και οι εργασίες συνεχιστούν βάσει του σχεδιασμού, πιστεύθεται ότι η πρώτη προσπάθεια για την ανέλκυση του πλοίου θα ξεκινήσε εντός των προσεχών ημερών.

Το πλοίο παραμένει προσαραγμένο και σε σταθερή κατάσταση χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Οι ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζονται επίσης με πάνω από 200 κυβικά μέτρα ρυπογόνου καύσιμου πετρέλαιου και και λίπαντικού να έχουν μεταφερθεί στην ξηρά.

Η για προληπτικούς λόγους αφαίρεση από την επιφάνεια κάθε ελαιώδους υπολείμματος νερού συνεχίζετα επίσης. Οι εργασίες απολύμνασης και σφραγίσματος του πλοίου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με πάνω από 5 χιλιόμετρα συγκόλλησης να έχει πραγματοποιηθεί, όπως και η σφράγιση και συμπίεση των δεξαμενών φορτίου και των κενών χώρων.

Τα ρυμουλκά παραμένουν στο σημείο και είναι προσδεμένα με το MV Benita προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω προσάραξη του πλοίου όσο διαρκεί η κακοκαιρίας και να βοηθήσουν στην επιχείρηση ανέλκυσης.

Το MV Benita σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προσάραξε μετά από μια διένεξη των Φιλιππινέζικης καταγωγής μελών του πληρώματος, για την οποία διενεργείται έρευνα. Ένας από τους ναύτες είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο άλλος κρύφτηκε στο μηχανοστάσιο, όπου έθεσε εκτός λειτουργίας όλα τα συστήματα πλοήγησης αφήνοντας το MV Benita στο έλεος των κυμάτων.

Όλες οι ειδήσεις για το MV Benita εδώ

Διαβάστε ακόμα