Βίντεο: Ferry ανατράπηκε ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο

Το πρωί της Τετάρτης, ένα οχηματαγωγό ro/pax ferry ανατράπηκε λίγο μετά την αποβίβαση των επιβατών και ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο σε προβλήτα στο Καλιμαντάν της Ινδονησίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου, το πλοίο Satya Kencana III ήταν δεμένο στο Kumai, ένα παραποτάμιο λιμάνι στη νότια ακτή του Βόρνεο. Οι επιβάτες άρχισαν να αποβιβάζονται περίπου στις 00:45, παραμένοντας μέσα μόνο οχήματα στο κατάστρωμα φορτίου.

Περίπου στις 02:00, ενώ ξεφόρτωνε ένα φορτηγό στην αριστερή πλαϊνή ράμπα, το πλοίο πήρε μεγάλη κλίση. Το φορτηγό έπεσε στο νερό και το πλοίο συνέχισε να πάρει κλίση προς τα αριστερά μέχρι που ανατράπηκε και βυθίστηκε η μία πλευρά του.

Πολλά φορτηγά, αυτοκίνητα και άλλα οχήματα παρέμειναν στο πλοίο όταν το πλοίο ανατράπηκε, αλλά όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια στην προβλήτα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών της Ινδονησίας (KNKT) θα ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της ανατροπής.

Προς το παρόν, το ημιβυθισμένο πλοίο παραμένει σε αυτή την θέση και μπλοκάρει τη βόρεια πλευρά της μικρής προβλήτας των πορθμείων του λιμανιού. Οι τοπικές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν οικολογικά χημικά για την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης από πετρέλαιο.

Διαβάστε ακόμα