Φιλόδοξοι στόχοι της Maersk για μείωση εκπομπών μέχρι το 2020

maersk_

Η Maersk Line, η μεγαλύτερη επιχείρηση containerships στον κόσμο, έχει θέσει ένα “τολμηρό στόχο” να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 60% ανά εμπορευματοκιβώτιο που θα μεταφέρει από το 2020.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι το διάρκειας 5 χρόνων σχέδιο μείωσης εκπομπών θα προσφέρει γύρω στους 200 εκατομμύρια τόνους CO2 λιγότερους στο περιβάλλον, περίπου το ποσό των εκπομπών του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων στη Γαλλία κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τα εγκαίνια της Sustainability Update (Έκθεσης Βιωσιμότητας) της εταιρείας από τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή Stephen Schueler. Σε μια συνεδρία αφιερωμένη στις βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού περασμένη εβδομάδα στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ο Signe Bruun Jensen, Γενικός Επικεφαλής αειφόρου ανάπτυξης της Maersk Line δήλωσε. “Ανοίγουμε το δρόμο στο ‘να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα. Είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση καινοτόμων και εμπορικά βιώσιμων τρόπων για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μας, είτε πρόκειται για το CO2 και άλλες εκπομπές στον αέρα, είτε για το νερό έρματος, είτε για τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των πλοίων μας. Ως εκ τούτου, έχουμε θέσει ένα τολμηρό στόχο”.

Η Maersk ισχυρίζεται ότι έχει μειώσει τις εκπομπές του στόλου της κατά 40% ήδη, τοποθετώντας τις περίπου 10% υψηλότερα από ό,τι η υπόλοιπη ναυτιλιακή βιομηχανία, σε παγκόσμια κλίμακα. Η εταιρεία έχει πετύχει τούς στόχους της τόσο με την κατασκευή μεγαλύτερων, πιο αποδοτικών πλοίων, όπως τα Triple-E class πλοία, και με την αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου της. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η εταιρεία επένδυσε 1 δις δολάρια για την αναβάθμιση περίπου 100 πλοίων με βελτιστοποιημένους έλικες, αναβαθμισμένους κινητήρες και βολβώδη τόξα που θα αυξήσουν σημαντικά την αποδοτικότητα των καυσίμων.

Επίσης το 2014, η Maersk Line ξεκίνησε την εφαρμογή του “Συμφωνίας για τον Άνθρακα”. Η “Συμφωνία για τον Άνθρακα” είναι μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την οποία η Maersk Lines δεσμεύεται για την επίτευξη ενός στόχου για CO2, ειδικά σχεδιασμένου για τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Ως μέρος της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες αναλαμβάνουν επίσης τη δέσμευση να προωθήσουν από κοινού τη διαφάνεια καθώς και πιο βιώσιμες συνεργασίες – ανεβάζοντας τον πήχη για ολόκληρο τον κλάδο.

“Η Maersk Lines μοιράζεται τις φιλοδοξίες της για βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη με πολλούς από τους πελάτες μας. Δεσμευόμενοι να μειώσουμε τις εκπομπές των αλυσίδων-μεταφορών μας, αποδεικνύουμε την αφοσίωση μας στο να παρέχουμε απτή εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα”, δήλωσε ο Stephen Schueler, γενικός εμπορικός Διευθυντής στη Maersk Line.

Διαβάστε ακόμα