Αυστραλία: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο τους ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ (video)

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στην Αυστραλία προσπάθησαν να εμποδίσουν το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Zim Vela καθώς διέσχιζε τον ποταμό Yarra κατευθυνόμενο προς την Μελβούρνη.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι μπλοκάρουν συνεχώς τις λιμενικές δραστηριότητες από τον Νοέμβριο, λένε ότι στοχεύουν πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ.

Το Vela, είναι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 50.420 τόνων που ανήκει στην Ελληνική εταιρεία Costamare και είναι νηολογημένο στη Λιβερία. Το πλοίο είναι ναυλωμένο στην Zim.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Zim, το πλοίο μετέφερε καταναλωτικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων λευκών ειδών, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και τροφίμων, όχι όπλα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των διαδηλωτών ότι συμμετέχουν σε μεταφορές πολεμικού υλικού.

Οι διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας τζετ σκι και καγιάκ, απέκλεισαν τον ποταμό Yarra για περίπου μία ώρα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεχών διαμαρτυριών, η ομάδα στοχεύει πλοία που είναι ναυλωμένα στην Zim αλλά και πλοία από άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, που εκτείνονται από τη Μελβούρνη έως το Σίδνεϊ και το Port Botany. Ο αποκλεισμός των θαλάσσιων διαδρόμων που οδηγούν στο λιμάνι είναι ο κύριος τρόπος διαμαρτυρίας.

Πρόσφατα, οι αποκλεισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στην θαλάσσια κυκλοφορία και τουλάχιστον εννέα συλλήψεις για δημόσια ενόχληση και παρεμπόδιση της θαλάσσια κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμα