Φονική έκρηξη σε ινδονησιακό τάνκερ (video)

nona_tang-ii_explosion
Το ινδονησιακό δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου Νόνα Tang II εξερράγη την Τετάρτη στο λιμάνι του Batu AMPAR, στο Batam της Ινδονησίας, στέλνοντας ένα ωστικό κύμα που μπορούσε να ακουστεί μίλια μακρυά.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε από την έκρηξη και τρεις τραυματίστηκαν. Παρευρισκόμενοι στο σημείο δήλωσαν ότι ο αποθανών εκτοξεύτηκε δεκάδες μέτρα μακρυά από τη δύναμη της έκρηξης.

Η ινδονησιακή Ακτοφυλακή κατέφθασε στο σημείο με πυροσβεστικά σκάφη. Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση προσχώρησαν στην επιχείρηση και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

nona_tang_ii_explosion2

Η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από εργασίες συγκόλλησης, αλλά ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας Sam Budigusdian ανέφερε στα τοπικά μέσα ότι οι ερευνητές εξακολουθούν να μαζεύουν στοιχεία από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου για να μάθουν την ακριβή αιτία της έκρηξης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα εξετάσει στενά τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά του πλοίου.

Ο αριθμός IMO του νηολογημένου στην Ινδονησία πλοίου είναι ορατός στις φωτογραφίες της πρύμνης της, και αντιστοιχεί στο κατασκευής 1971 δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου Istana V.

Παρακολουθήστε το video από τις στιγμές που ακολούθησαν την έκρηξη:

https://www.youtube.com/watch?v=BCpeMTP3yBM

Διαβάστε ακόμα