Βίντεο: Φορτηγό πλοίο ανατράπηκε και βυθίστηκε μετά από σύγκρουση- Συνεχίζει να αγνοείται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος !

Δύο ιαπωνικά φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν ενώ ταξίδευαν μέσω του στενού Κουρουσίμα στην θάλασσα Σέτο τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου με το ένα από τα πλοία να ανατρέπεται και αργότερα να βυθίζεται.

Τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου εντοπίστηκαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο του πλοίου, οι οποίοι δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι τηλεοπτικές εικόνες φαίνεται να δείχνουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του. Το δεύτερο σκάφος υπέστη ζημιές, αλλά μπόρεσε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι χωρίς να τραυματιστούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό.

Ο σταθμός Imabari της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής έλαβε αναφορές για τη σύγκρουση στις 7:30 μ.μ. τοπική ώρα της 2ας Φεβρουαρίου και απέστειλε ένα περιπολικό σκάφος, ενώ βοήθεια παρείχε και το πολεμικό ναυτικό της Ιαπωνίας και τα κοντινά αλιευτικά σκάφη. Τρία από τα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από τη θάλασσα.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι το στενό εκτός του ότι είναι μια πολύ πολυσύχναστη θαλάσσια λωρίδα είναι και μια από τις πιο δύσκολες επειδή η ναυσιπλοΐα επηρεάζεται από την κατεύθυνση του παλιρροϊκού ρεύματος. Ανάλογα με τη ροή του ρεύματος η ναυσιπλοΐα μετατοπίζεται από τη μία πλευρά στην άλλη στο στενό. Στο στενό έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα, μεταξύ των οποίων μία σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου και ενός δεξαμενόπλοιου τον Μάιο του 2021, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Τα δύο πλοία βρίσκονταν κοντά στη δυτική είσοδο του στενού Κουρουσίνα τη στιγμή της σύγκρουσης. Το φορτηγό πλοίο Seiryu χωρητικότητας 2.100 dwt που μετέφερε φορτίο ασβεστόλιθου είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Tsukumi και μετά από μια στάση στη Χιροσίμα προσέγγιζε το στενό στη διαδρομή του προς το λιμάνι Fukuyama όπου επρόκειτο να φτάσει στις 3 Φεβρουαρίου.

Η ακτοφυλακή πιστεύει ότι το φορτηγό πλοίο Koei Maru χωρητικότητας 1.700 dwt έβγαινε από το στενό έχοντας αποπλεύσει από την Οσάκα. Η τελευταία αναφορά του AIS δείχνει ότι το Seiryu ταξίδευε με περίπου 10 κόμβους όταν φαίνεται ότι χτυπήθηκε από την πλώρη του Koei Maru. Το Seiryu ανατράπηκε και αργότερα βυθίστηκε.

Βίντεο από τη σκηνή και αργότερα στο λιμάνι Imabari δείχνει σημαντικές ζημιές στην πλώρη του Koei Maru από τη σύγκρουση. Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας επέτρεψε στο πλοίο να ταξιδέψει στο Ιμαμπάρι το πρωί της Παρασκευής.

Μια ειδική ομάδα διάσωσης βρισκόταν στο σημείο και πραγματοποιούσε επίσης υποβρύχια έρευνα στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρει ίχνη των δύο αγνοούμενων αξιωματικών του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα