Φορτηγό πλοίο διατάχθηκε να γυρίσει προς τα πίσω αφού είναι ύποπτο για διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα

Το υπό σημαίας Ολλανδίας φορτηγό πλοίο ALASKABORG είναι ύποπτο για διαρροή πετρελαίου στα ανοιχτά των νότιων ακτών του Newfoundland στις 10 Φεβρουαρίου, όταν το πλοίο περνούσε από εκεί ευρισκόμενο εν πλω με προορισμό το Ρότερνταμ με ETA στις 19 Φεβρουαρίου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Baie Comeau του Καναδά.

Οι καναδικές αρχές ειδοποιήθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου, με την ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε να είναι άγνωστη. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι η δεξαμενή καυσίμων του πλοίου υπέστη ζημιά λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή που έπλεε το πλοίο, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι η διαρροή να προέρχεται από αυτό.

Η δεξαμενή σφραγίστηκε, αλλά το πλοίο διατάχθηκε να παραμείνει στον «τόπο του εγκλήματος», γυρνώντας προς τα πίσω από το απόγευμα της 10ης Φεβρουαρίου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, Wagenborg, έλαβε εντολή να παράσχει ένα σχέδιο απόκρισης, και έχει ήδη συνάψει σύμβαση πιστοποιημένη εταιρεία αντιμετώπισης θαλάσσιων διαρροών, σύμφωνα με την Καναδική Ακτοφυλακή.

Διαβάστε ακόμα