Φορτηγό πλοίο με μετατόπιση φορτίου ζήτησε καταφύγιο από λιμάνια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και εκείνες αρνήθηκαν!

Το φορτηγό πλοίο BISCAY FIN στο παρθενικό του ταξίδι από τη Σαγκάη της Κίνας στη Ράουμα της Φινλανδίας, στις 17 Οκτωβρίου έπεσε σε κακοκαιρία ενώ έπλεε στις ακτές της Πορτογαλίας και υπέστη μετατόπιση φορτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος του φορτίου που ήταν φορτωμένο στο κατάστρωμα έπρεπε να απελευθερωθεί για να ριφθεί στη θάλασσα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το πλοίο.

Έχοντας ανάγκη να καταπλεύσει σε κάποιο ασφαλές λιμάνι, αγκυροβόλιο ή κολπίσκο, το BISCAY FIN ζήτησε από τη Sines Portugal να του επιτρέψει την είσοδο στα πορτογαλικά ύδατα, αλλά το αίτιμα τοθ απορρίφθηκε.

Το πλοίο μετά από κάποιους ελιγμούς, κατέπλευσε στην Ουέλβα, στον Κόλπο του Κάντιθ, αλλά οι λιμενικές αρχές επίσης αρνήθηκαν την είσοδο.

Το επόμενο πλησιέστερο λιμάνι, το Κάντιθ, συμφώνησε να παράσχει καταφύγιο και το πρωί της 20ης Οκτωβρίου το πλοίο τελικά ελλιμενίστηκε στο Κάντιθ και ήταν ασφαλές.

Το γιατί αρνήθηκαν να καταφύγει στο Σινές και στην Ουέλβα, δεν είναι ξεκάθαρο.

Λέγεται ότι το Αλγεσίρας αρνήθηκε επίσης καταφύγιο στο πλοίο.

Βλέπουμε ότι για ακόμη μία φορά προηγμένες ευρωπαϊκές και ιστορικά ναυτικές χώρες δεν έχουν την πρέπουσα αντιμετώπιση σε ένα πλοίο που αντιμετώπιζε κίνδυνο..

Διαβάστε ακόμα