Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή στη Λάρυμνα

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λάρυμνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Κόμορος, με δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, σε αβαθή του Όρμου Λάρυμνας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη Ρ/Κ σκάφος προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια διενεργήθηκε αυτοψία των υφάλων του πλοίου από καταδυτικό συνεργείο, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο ρήγμα ενώ τέθηκαν σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας αντιρρυπαντικά μέσα.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ήταν κενό φορτίου και είχε αποπλεύσει από Τουρκία. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση διατήρησης της κλάσης-αξιοπλοϊας και της διεκπεραίωσης των διαδικασιών ρυμούλκησης του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την ασφαλή πρόσδεση του.

Διαβάστε ακόμα