Φωτιά σε τάνκερ της Atlas Maritime

lady_m_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Το Aframax tanker της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Atlas Maritime, το Lady M, έγινε τελικά δεκτό στο λιμάνι της La Luz και του Λας Πάλμας, στην Γκραν Κανάρια, χθες μετά από μια πυρκαγιά που ακινητοποίησε τις μηχανές στις 14 Μαΐου.

Τέσσερα ρυμουλκά παρείχαν μέχρι το λιμάνι βοήθεια στο χωρητικότητας 115.400 dwt και κατασκευασμένο το 2003 Lady M, τ’ οποίο είναι φορτωμένο με 90.000 τόνους προϊόντων πετρελαίου, αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Επιθεωρητές από το Λιμεναρχείο του Λας Πάλμας επιβιβάστηκαν στο σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Γκραν Κανάρια για να ελέγξουν την κατάσταση του πλοίου και να βεβαιωθούν ότι ταιριάζει με την περιγραφή που τους δόθηκε από τον πλοιοκτήτη.

Η Atlas φέρεται να έχει κανονίσει για την επισκευή του τάνκερ σ’ ένα ναυπηγείο στο Λας Πάλμας, ώστε να μπορέσει να επαναλάβει το ταξίδι του στο Χιούστον, το συντομότερο δυνατό. Οι εργασίες επισκευής αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθούν.

Το Lady M βρισκόταν στο Βόρειο Ατλαντικό, νότια των Αζορών, όταν η φωτιά επί του πλοίου προκάλεσε βλάβη στους κινητήρες του.

Η Atlas είπε ότι η φωτιά έσβησε γρήγορα από τα μέλη του πληρώματος, τα οποία φέρονται να είναι σώα και αβλαβή.

Το κύτος του πλοίου είναι άθικτο και ακέραιο, η ελληνική μεταφορική εταιρεία ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα