Φράγκου: Στο χειρότερο σημείο της η αγορά ξηρού

Angeliki_Frangou
Παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα που δείχνουν τις καθαρές απώλειες να διπλασιάζονται η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings, περιέγραψε χθες την κατάσταση της αγοράς ξηρού φορτίου ως “την πιο δύσκολη αγορά, που υπήρξε ποτέ στη ναυτιλία”.

Η Navios Maritime Holdings Inc είδε την καθαρή ζημία της να εκτοξεύεται από τα 56,2 εκατ. δολάρια το 2014 σε 134,1 εκατ.

Εντούτοις, η Φράγκου προσπάθησε να παραμείνει αισιόδοξη, επισημαίνοντας ότι η Navios, μεσομακροπρόθεσμα, έχει υιοθετήσει μέτρα μείωσης των ταμειακών αναγκών της εταιρείας, χωρίς να χρειαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και τηρώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις της.

“Αν και αυτή η παρατεταμένη περίοδο αδυναμίας είναι άνευ προηγουμένου, υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας που υποδηλώνουν ότι αυτή η δύσκολη αγορά μπορεί να αρχίσει να διορθώνεται λόγω της ταχείας διάλυσης και της συνεχιζόμενης πτώσηες των νεότευκτων και της έλλειψης παραγγελιών νέων ναυπηγήσεων. Έτσι προβλέπεται να έχουμε αρνητική καθαρή αύξηση του στόλου στον κλάδο ξηρού φορτίου χύδην στο εγγύς μέλλον σε συνδυασμό με συνεχιζόμενη ζήτηση λόγω της παγκόσμιας ανάπτυξης”, σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα