Στην Έκθεση “Fruit Logistica” θα λάβει μέρος ο Όμιλος Grimaldi

Ο Όμιλος Grimaldi θα λάβει μέρος στην Έκθεση “Fruit Logistica”, την πιο σημαντική ευρωπαϊκή εκδήλωση logistics για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η οποία θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 6-8 Φεβρουαρίου 2013.

Ο ναπολιτάνικος όμιλος θα συμμετάσχει μέσω της Ελληνικής Minoan Lines και της Φινλανδικής Finnlines, με ένα περίπτερο σε συν-έκθεση με τον Οργανισμού Λιμένος της Βαρκελώνης.

Ο Όμιλος θα παρουσιάσει στις κορυφαίες επιχειρήσεις που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, το ευρύ δίκτυο των θαλάσσιων γραμμών που αφορούν τη Μεσόγειο, τη Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική Θάλασσα.

 Οι γραμμές αυτές αποτελούν μια ισχυρή εναλλακτική λύση για τις οδικές μεταφορές, τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων με την αποφυγή οδικής συμφόρησης, καθυστερήσεων παράδοσης, υπερβολικού κόστους καυσίμων. Προσφέρουν τακτικές και έγκαιρες παραδόσεις, χάρη στις καθημερινές συνδέσεις μεταξύ των σημαντικότερων περιοχών των εισαγωγών-εξαγωγών φρούτων και λαχανικών.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις τρεις θαλάσσιες συνδέσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα από τον Όμιλο: τρεις φορές την εβδομάδα δρομολόγια μεταξύ Ραβέννας, Μπρίντιζι και Κατάνιας, καθημερινή σύνδεση Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα-Πάτρα και τρεις φορές την εβδομάδα δρομολόγια μεταξύ Τεργέστης, Ηγουμενίτσας και Πάτρας, που είναι όλες διαδρομές που υποστηρίζουν τη διανομή φρούτων και λαχανικών που παράγονται σε περιοχές της Ιταλίας, της Απουλίας και της Σικελίας καθώς και στην Ελλάδα.

Με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω τις εμπορικές ροές ανάμεσα στην Ιταλία και στην Ισπανία, ο Όμιλος θα ανακοινώσει την αύξηση της συχνότητας των ro- ro υπηρεσιών του μεταξύ των δύο αυτών χωρών, προσφέροντας πέντε αναχωρήσεις την εβδομάδα από Σαβόνα και έξι αναχωρήσεις από Λιβόρνο προς τα ισπανικά λιμάνια της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Προώθηση θα γίνει επίσης με την καινοτόμο λύση μεταφοράς που ονομάζεται “Long Bridge”, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με την Ελλάδα, την Τουρκία και τα Βαλκάνια. Στην πραγματικότητα οι μεταφορικές εταιρείες έχουν καθημερινά την δυνατότητα να φορτώσουν στη γραμμή που λειτουργεί από τον Όμιλο Grimaldi από Βαρκελώνη προς Cvitavecchia και στη συνέχεια από το Μπρίντιζι στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας / Πάτρας (και αντίστροφα), με πολύ ανταγωνιστικές τιμές και για τις δύο γραμμές.

“Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος επέλεξε να είναι παρών σε αυτό το σημαντικό γεγονός”, δηλώνει ο Guido Grimaldi, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Grimaldi για τα φορτηγά και ρυμουλκά. «Η συμμετοχή στην έκθεση μας επιτρέπει να κοινοποιήσουμε όλα τα νέα έργα μας, καθώς και να χαράξουμε και να ανανεώσουμε τις επιχειρηματικές μας σχέσεις με τους φορτωτές.

Χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο των θαλάσσιων αρτηριών που συνδέουν καθημερινά τις περιοχές που συνορεύουν με τη Μεσόγειο, τη Βαλτική Θάλασσα και τη Βόρεια Ευρώπη, ο Όμιλος στόχο έχει να είναι ο διαχειριστής των θαλάσσιων αναφοράς για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φρούτων και λαχανικών».

Μεσόγειο, τη Βαλτική Θάλασσα και τη Βόρεια Ευρώπη, ο Όμιλος στόχο έχει να είναι ο διαχειριστής των θαλάσσιων αναφοράς για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φρούτων και λαχανικών».

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα