Γένοβα: 400 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ που ήρθε από την Βραζιλία!

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στη Γένοβα της Ιταλίας κατάσχεσαν περισσότερα από 400 κιλά κοκαΐνης από ένα εμπορευματοκιβώτιο από τη Βραζιλία, αξίας άνω των 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κοντέινερ έφτασε με το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ MSC Adelaide που κατέφτασε από τη Βραζιλία.

Τα ναρκωτικά ήταν στοιβαγμένα σε 14 σακούλες μέσα στο κοντέινερ και οι αρχές τα ανακάλυψαν καθώς ένας λιμενεργάτης με το σωματείο Compagnia Unica Lavoratori Merci Varie (CULMV) μάζευε το απόθεμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ένας ναυτικός βρέθηκε με κομμένο το λαιμό του στο ίδιο πλοίο τη Δευτέρα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Οι ανακριτές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θάνατος να ήταν αυτοκτονία και δεν πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά και το μοιραίο αυτό συμβάν συνδέονται.

Τα ναρκωτικά πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βραζιλία και παρόλο που το συγκεκριμένο λιμάνι προέλευσης δεν αποκαλύφθηκε, το MSC Adelaide είχε προηγουμένως πάει στο Santos – έναν κρίσιμο κόμβο για τις εξαγωγές κοκαΐνης για ναρκωτικά που παράγονται στη Βολιβία.

Σύμφωνα με το Insight Crime, το εμπόριο ναρκωτικών στο Santos ελέγχεται από τη συμμορία Primeiro Comando da Capital (PCC), η οποία έχει περιφερειακές συνδέσεις για τη μεταφορά βολιβιανών ναρκωτικών μέσω Παραγουάης και στη Βραζιλία, όπου εξάγονται μέσω του Santos σε εμπορευματοκιβώτια τα οποία τα μεταφέρουν στη συνέχεια πλοία.

Ο βαθμός διείσδυσης διακινητών ναρκωτικών στο λιμενικό συγκρότημα είναι τόσο εκτεταμένος που η MSC -η οποία προσπαθεί να μειώσει τη διακίνηση μέσω του στόλου της- αποφάσισε να σταματήσει τις φορτώσεις στο Santos.

Η κατάσχεση ναρκωτικών την Κυριακή ήταν η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες η οποία είχε προορισμό τη Γένοβα. Στις 27 Ιανουαρίου, αξιωματούχοι στην Κολομβία κατάσχεσαν σχεδόν 20.000 καρύδες γεμάτες με υγρή (διαλυμένη) κοκαΐνη σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Cartagena.

Το νερό μέσα στις καρύδες είχε αποστραγγιστεί και αντικατασταθεί με το υγρό που περιείχε την κοκαΐνη. Σε εξέλιξη βρίσκεται εργαστηριακή ανάλυση για την εκτίμηση της ποσότητας κοκαΐνης σε ξηρή σκόνη στην αποστολή.

Η κοκαΐνη μερικές φορές διακινείται λαθραία σε διαλυμένη μορφή προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή, καθώς το υγρό είναι λιγότερο ευδιάκριτο από σακούλες ή τούβλα λευκής σκόνης.

Διαβάστε ακόμα