Θανατηφόρα σύγκρουση στη Βαλτική: Για δύο εβδομάδες ακόμα θα κρατηθεί ο αξιωματικός φυλακής του φορτηγού πλοίου Scot Carrier

Τη περασμένη Δευτέρα, το Scot Carrier συγκρούστηκε με την φορτηγίδα Karin Hoej στα ανοικτά των ακτών της Σουηδίας, με αποτέλεσμα την ανατροπή της υπό Δανέζικης σημαίας φορτηγίδας. Ένα μέλος του πληρώματος βρέθηκε νεκρό στο μέσα στη φορτηγίδα Karin Hoej κατά την ρυμούλκησή της κοντά στην ακτή. Ακόμα ένας άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται.

Δύο άτομα – ένας Κροάτης και ένας Βρετανός – συνελήφθησαν λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλ που βρέθηκε ότι είχαν καταναλώσει, την αμέλεια στη ναυσιπλοΐα, κάτι που ήταν η αιτία ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και ένας ακόμα να αγνοείται.

Την Πέμπτη, ο εισαγγελέας Tomas Olvmyr είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο περιφερειακό δικαστήριο του Μάλμο της Σουηδίας ότι ο γεννημένος το 1991 Βρετανός πολίτης γεννήθηκε είναι πολύ πιθανό ότι ευθύνεται και για τις τρεις κατηγορίες. Τέθηκε υπό κράτηση για δύο επιπλέον εβδομάδες.

Ο γεννημένος το 1965 Κροάτης ναυτικός ήταν ύποπτος ότι είχε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από το επιτρεπτό, ωστόσο, η σουηδική εισαγγελική αρχή έχει επιβεβαιώσει ότι το άτομο αφέθηκε ελεύθερο, παρόλο που ήταν ύποπτος.

Στην αρχή της εβδομάδας, η Scotline Marine Holdings Limited (SMH), οι διαχειριστές και οι πλοιοκτήτες του Scot Carrier δήλωσαν ότι τα μέλη του πληρώματος στο πλοίο εξετάστηκαν μετά τη σύγκρουση. Κατά την εξέταση, διαπιστώθηκε ότι δύο μέλη του πληρώματος είχαν υπερβεί το επιτρεπτό όριο.

Διαβάστε περισσότερα για την θανατηφόρα σύγκρουση στη Βαλτική

Διαβάστε ακόμα