Καταπληκτικό και σπάνιο βίντεο: Γκρίζα φάλαινα γεννάει μπροστά σε τουριστικό σκάφος

Κατά την διάρκεια μιας περιοδείας για την παρατήρηση φαλαινών στην Καλιφόρνια, οι τουρίστες έγιναν μάρτυρες ενός σπάνιου θεάματος που προκαλεί δέος, όταν είδαν μια γκρίζα φάλαινα να γεννάει στα νερά του Dana Point.

Η ομάδα, που έπλεε με το Dolphin & Whale Safari του Captain Dave, αρχικά θεώρησε ότι παρατηρούσε μια τυπική γκρίζα φάλαινα-μετανάστη. Ωστόσο, καθώς πλησίασαν το κύτος, παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά του. Ξαφνικά, ένα νεογέννητο φαλαινάκι βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας και άρχισε να κολυμπά γύρω από τη μητέρα του, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη βάρκα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί για την παρακολούθηση φαλαινών απαθανάτισε τη στιγμή με ένα βίντεο και τη μοιράστηκε στο κανάλι τους στο YouTube, όπου έχει πάνω από 700.000 προβολές.

Στο βίντεο, φαίνεται η μητέρα φάλαινα να σπρώχνει το νεογέννητό της στην επιφάνεια και να το φέρνει στη κοντά στο σκάφος σαν να το επιδεικνύει.

Οι γκρίζες φάλαινες γεννούν συνήθως στις ζεστές, προστατευμένες λιμνοθάλασσες της Baja, της Καλιφόρνια και του Μεξικού.

Ωστόσο, αυτό το μικρό φαλαινάκι γεννήθηκε πριν φτάσει η μητέρα του σε αυτά τα νερά κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσης.

Οι γκρίζες φάλαινες μεταναστεύουν ετησίως κατά μήκος της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, κολυμπώντας από 10.000 έως 12.000 μίλια μετ’ επιστροφής μεταξύ των θαλασσών της Αλάσκας και της Baja της Καλιφόρνια. Οι τουρίστες στην περιοδεία παρατήρησης φαλαινών είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτό το σπάνιο γεγονός και να το απαθανατίσουν στην κάμερα για να το δουν όλοι.

Διαβάστε ακόμα