Στη Βαρκελώνη το Grimaldi Terminal

Από την 1η Ιουλίου 2013, το Grimaldi Terminal στη Βαρκελώνη είναι η νέα έδρα της Ιταλικής ναυτιλιακής εταιρείας στο λιμάνι της καταλανικής πρωτεύουσας. Η εγκατάσταση, που βρίσκεται στο Muelle Costa, κόστισε 20 εκατ. ευρώ.

Η υπ. Ανάπτυξης, Ana Pastor, ο σύμβουλος Επιχειρήσεων και Απασχόλησης της Generalitat de Catalunya, Felip Puig, ο σύμβουλος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, Santi Vila, ο δήμαρχος της Βαρκελώνης, Xavier Trias, ο Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης Lluis Martinez Sistach και ο πρόεδρος του Λιμεναρχείου της Βαρκελώνης, Sixte Cambra, συμμετείχαν στην τελετή έναρξης του νέου τερματικού σταθμού των πλοίων του Ομίλου Grimaldi στο λιμάνι της Καταλανικής πρωτεύουσας.

«Χάρη σε αυτή την τεράστια επένδυση, ο Όμιλος Grimaldi εδραιώνει τη δέσμευσή του για την ενίσχυση του ρόλου της Βαρκελώνης ως στρατηγικό κόμβο των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στη Μεσόγειο», σημειώνει σε Δελτίο Τύπου η εταιρεία.

Και προσθέτει πως ο νέος τερματικός σταθμός, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Yannic LEVEQUE της εταιρείας IDOM, είναι συνολικής επιφάνειας 63.000 τετραγωνικών μέτρων.

Χαρακτησριστικιά δε αναφέρει : « Σε ένα τριώροφο κτίριο με συνολική επιφάνεια 3.750 τετραγωνικών μέτρων βρίσκονται τα γραφεία, ένα εμπορικό κέντρο, ένα εστιατόριο και αίθουσα συνεδρίων. Το terminal μπορεί να διαχειριστεί 1.800 επιβάτες κατά την επιβίβαση και 1.800 κατά την αποβίβαση την ίδια στιγμή.

Επίσης, χάρη σε μια πεζογέφυρα με τρία σκέλη, υπάρχει πρόσβαση των επιβατών από το αεροδρόμιο απευθείας στα πλοία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η υπουργός Ana Pastor τόνισε πως «η επένδυση της Grimaldi θα φέρει περισσότερο πλούτο, περισσότερη απασχόληση και καλύτερες υποδομές, ιδίως για τους πολίτες», τονίζοντας ότι «το υπουργείο εργάζεται ενεργά για να μειωθούν τα λιμενικά τέλη και ότι χάρη στον όμιλο Grimaldi η πόλη της Βαρκελώνης θα είναι ανοικτή για το λιμάνι και το λιμάνι για την πόλη. “

Ο Όμιλος Grimaldi έχει τιμηθεί με παραχώρηση 15 ετών, ανανεώσιμη για άλλα 7,5 χρόνια, για το νέο τερματικό σταθμό “Muelle Costa” στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

«Η επένδυση αυτή δείχνει τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Βαρκελώνης, το οποίο καλύπτει το δίκτυο των θαλάσσιων αρτηριών που ο Όμιλος μας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Μεσογείου », δήλωσε ο Emanuele Grimaldi.

«Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε ολοένα και πιο υψηλά πρότυπα υπηρεσιών, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της διεθνούς πελατείας μας», κατέληξε ο κ. Emanuele Grimaldi.

Το λιμάνι της Βαρκελώνης, εν τω μεταξύ, είχε υποστηρίξει εδώ και χρόνια τον ρόλο των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων ως μοντέλο των βιώσιμων και αποτελεσματικών μεταφορών. Ο Sixte Chambra υπογράμμισε ότι η δέσμευση αυτή “Επιτρέπει στη Βαρκελώνη να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι των ακτοπλοϊκών μεταφορών στην Ισπανία, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στη νότια Ευρώπη με συνδέσεις υψηλής ναυτιλιακής ποιότητας όπως αυτές που παρέχονται από τον Όμιλο Grimaldi ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Βαρκελώνης εξυπηρετείται από τον Όμιλο Grimaldi με ένα εκτεταμένο δίκτυο θαλάσσιων υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο στόλο από πλοία κρουαζιέρας και γρήγορα πλοία που προορίζονται για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Ο Όμιλος συνδέει την καταλανική πρωτεύουσα σε καθημερινή βάση με τη Civitavecchia (το λιμάνι της Ρώμης), καθώς και με την Porto Torres (Σαρδηνία), την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η Barcelona συνδέεται επίσης τέσσερις φορές την εβδομάδα με την Λιβόρνο (Τοσκάνη), και μια φορά την εβδομάδα με το Μαροκινό λιμάνι της Ταγγέρης.

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα