Η Aegean Shipping συμφώνησε για την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων δεξαμενόπλοιων LR2 ice-class στο Κινέζικο ναυπηγείο της COSCO

Η Ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία Aegean Shipping Management συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη επιστέφει στο κινέζικο ναυπηγείο COSCO Shipping Heavy Industry στο Yangzhou για να κατασκευάσει τα πρώτα του δεξαμενόπλοια LR2 κατηγορίας ice-class.

Η εταιρεία με έδρα τον Πειραιά δήλωσε ότι τα δύο πλοία μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του τρίτου σταδίου του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) και θα υιοθετήσουν τον πιο σύγχρονο, υψηλής ποιότητας και βιώσιμο εξοπλισμό.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος κατασκευής και τις ημερομηνίες παράδοσης για τα πλοία μεταφορικής ικανότητας 114.000 dwt που θα έρθουν να προστεθούν στα προηγούμενα 12 πλοία που ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία της COSCO.

Η Aegean έχει 15 πλοία, εκ των οποίων εννέα δεξαμενόπλοια και έξι bulker. Η εταιρεία έχει παραγγείλει συνολικά οκτώ δεξαμενόπλοια και έξι φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου από την COSCO Shipping Heavy Industry και είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος πελάτης της όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων.

Το τελευταίο που παραδόθηκε ήταν το aframax Green Anax τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμα