Σπουδαία κίνηση: Η Carnival διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο COSTA MAGICA για να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων έχει φτάσει τα 4 εκατομμύρια και συνεχίζει να αυξάνεται. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι κυβερνήσεις πιέζονται να παράσχουν καταλύματα και τρόφιμα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Carnival Corp πρόσφερε ένα από τα κρουαζιερόπλοια της, το COSTA MAGICA που ανήκει στην ιταλική θυγατρική της, “Costa Cruises”, για να φιλοξενήσει εκτοπισμένους Ουκρανούς πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ιταλία. Χρησιμεύει ως ένας προσωρινός κόμβος εάν η εισροή των προσφύγων καταστεί δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η Costa Cruises δεν είναι η μόνη που προσφέρει βοήθεια στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση. Μερικά ακόμη παραδείγματα ναυτιλιακών εταιρειών που παρουσιάζονται και προσφέρουν βοήθεια είναι η εταιρεία κρουαζιέρας ποταμών “Ama Waterways” η οποία προσέφερε τα πλοία της για φιλοξενία και στέγαση, και η AIDA Cruises, η γερμανική θυγατρική της Carnival που έχει δωρίσει ιατρικές προμήθειες. Ακόμη, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Polferries προσφέρθηκε να μεταφέρει Ουκρανούς πρόσφυγες στη Σουηδία δωρεάν.

Η Carnival Corp προσφέρθηκε να επανενεργοποιήσει το COSTA MAGICA, γεμάτο με προσωπικό και προμήθειες για το σκοπό αυτό, καθώς παραμένει αδρανές λόγω της πανδημίας. Το πλοίο προορίζεται να χρησιμεύσει ως προσωρινός κόμβος για την επεξεργασία και τη μετεγκατάσταση προσφύγων.

Το COSTA MAGICA έχει χωρητικότητα επιβατών 2.700 ατόμων, αλλά 3.470 άτομα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο πλοίο με τις επιπλέον καμπίνες. Η εταιρεία κρουαζιέρας στον ποταμό Ama Waterways πρόσφερε δύο ποταμόπλοια ελλιμενισμένα δίπλα-δίπλα στο Άμστερνταμ για να παρέχουν προσωρινά καταλύματα στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Ολλανδία.

Διαβάστε ακόμα