Η Costamare επιβεβαιώνει την παραγγελία απο την HHIC-PHIL

costamare_

Η καταχωρημένη στα Νησιά Μάρσαλ ιδιοκτήτρια εταιρεία containership Costamare Inc. αποκάλυψε στα τριμηνιαία αποτελέσματά της ότι το 2015 έχει παραγγείλει ένα πλοίο χωρητικότητας 11.000 TEU από την Hanjin Heavy Philippines (HHIC-PHIL).

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το Δεκέμβριο του 2016. Σύμφωνα με μια συμφωνία-πλαίσιο με τηYork Capital, η Costamare κατέχει ένα μερίδιο ιδίων κεφαλαίων 49% στη σχετική οικονομική οντότητα.

Η ναυπηγική εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία για την κατασκευή έξι χωρητικότητας 11.000 TEU κοντέινερσιπ για ευρωπαϊκές και ασιατικές ναυτιλιακές εταιρείες, χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των πελατών.

Τα υπόλοιπα πέντε boxships υπήρξαν παραγγελίες της Seaspan Corporation, όπως αποκάλυψε η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χθες.

Η Costamare ξεκίνησε το έτος με θετικούς ρυθμούς, έχοντας καταγράψει καθαρά έσοδα 26,3 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2015.

Η εταιρεία εμφάνισε προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 86 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο και έσοδα ταξιδιών ύψους 120,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, η εταιρεία εξακολούθησε να αποφέρει θετικά αποτελέσματα”, σχολίασε ο Γρηγόρης Ζήκος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Costamare Inc.

“Η Κοινοπραξία μας με την York έχει προχωρήσει αρκετά καλά και από την αρχή έχουμε κάνει συμφωνίες ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όλες οι επενδύσεις έχουν καλές επιδόσεις και σήμερα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας σχετικά με την παράταση της περιόδου επένδυσης.

“Όσον αφορά την αγορά, υπάρχει μια θετική δυναμική: Οι τιμές ναύλωσης αυξάνονται, ο αριθμός των πλοίων που παραμένουν αδρανή είναι κάτω από 2% και η δραστηριότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Δεν έχουμε πλοία που να κάθονται, ενώ τα πλοία που βγαίνουν από τσάρτερ φέτος παρέχουν ένα πλεονέκτημα με βάση τις συνθήκες της αγοράς σήμερα”, προσέθεσε.

Διαβάστε ακόμα